Adsense-top

Осман Октай: ДПС е резервният отбор на ГЕРБ

В този парламент ДПС е резервният отбор за управлението на Бойко Борисов.
Ако днес ДПС не бъде резервен отбор на управлението, много бързо може да падне правителството, заяви политическият анализатор Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.
Вчера ДПС поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов, но според Октай в партията много добре знаят, че това няма как да стане и са го направили единствено, за „да си вдигнат цената пред Борисов“.
Бившият зам.-председател на ДПС смята, че когато има дълбоки различия между ГЕРБ и „Обединени патриоти“, от ДПС излизат с номера „това го има в нашата програма, затова подкрепяме ГЕРБ“ и по този начин правителството оцелява.
Октай е категоричен, че ДПС ще подкрепи ГЕРБ и по време на гласуването на бюджета, като предвиди, че ще наблюдаваме крайни разминавания в коалицията.
„Две са причините заради които може да падне Бойко Борисов“, подчерта Осман Октай. По думите му виждайки, че скандалите в коалицията стават непоносими, самият премиер може отново да се оттегли от властта.
Политическият анализатор е убеден, че ще има сериозни граждански протести по време на европредседателството ни, тъй като според него хората ще направят всичко възможно Европа да ги чуе. Той е на мнение, че това е вторият вариант за оставка на правителството.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...