Adsense-top

Аз съм самурай в политиката, пилотите трябва да са ми камикадзета...

Категорично не одобрявам действията на летците, заяви бившият президент Росен Плевнелиев пред Би Ти Ви по повод отказа на пилотите в базата "Граф Игнатиево" за извършват полети миналата седмица.
Не съм съгласен и с държавния глава, който се опита да защити нагласата за неконституционни действия на тези летци, заяви Плевнелиев.
Проблемите в авиацията са факт. Нека припомня - ние имахме много тежък инцидент с Миг 29 на едно учение по време на моя мандат. Аз дадох всичко от себе си да помогна. Но и летците трябва да действат по друг, легитимен начин. Те имат свое ръководство, има партии, които могат да ги чуят. Трябва да действат по друг начин, категоричен е бившият главнокомандващ армията ни.
Тези доблестни мъже трябва да служат на родината безусловно, да спазват своя дълг и клетва, добави той.
Бил съм и камикадзе, и самурай в политиката, без да си преписвам заслуги, подчерта Плевнелиев по повод думите на Румен Радев, че само политици с морал на самураи могат да изискват от пилотите поведение на камикадзета.
Всеки един политик трябва да чувства вина за състоянието на авиацията и на отбраната, каза още Плевнелиев.
Според него всички политически и партии у нас, включително и самият той, са се провалили в борбата с корупцията. Той е категорично против президентът да назначава началника на новия антикорупционен орган. Това не е добре за президента, смята Плевнелиев.
По повод развода по взаимно съгласие със съпругата си той коментира: "Човек трябва да гледа напред и нагоре. Винаги се отваря нов хоризонт, винаги съм бил позитивен реалист. Когато човек спи спокойно с това, което прави, винаги има надежда".

Източник: 24 часа

4 коментара:

 1. Млъкни бе, млъкни! А си отвориш устата, а си казал глупост! Тъкмо се отървахме от непремерените ти изказвания, а ти пак напираш........

  ОтговорИзтриване
 2. Ти срам нямаш ли бе, влечуго нещастно! Отивай при кукловодите си и никога не се показвай пред народа! По-долен предател и слуга на чужди интереси не сме имали в историята си! Самурай бил боклука му неден!

  ОтговорИзтриване
 3. ....ти какво разбираш от самолети пилоти и тренировъчни полети разбираш само от пътища хващай ги и дим да те няма........

  ОтговорИзтриване
 4. Тоз човек е неспасяем. Стига сте му давали думата.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...