Adsense-top

Натовски генерал: Русия ще нахлуе в Киев с... подводници...

Украинският генерал Игор Романенко - представител на страната в НАТО, заяви че Русия разработва план да нахлуе в Украйна, използвайки подводни лодки на Черноморския флот. Такава фантастична версия той огласи в интервю за изданието „Апостроф“.
Според Романенко в операцията щели да се задействат подводници с ракети на борда, които щели да се придвижват…. на сушата. „Нови дизелни лодки с крилати ракети – нима това е отбранително оръжие?“
Така задава риторичния си въпрос генералът и предлага на всички да се замислят. Най-вероятната цел на подобно, митично „завземане“ според Романенко е Херсонската област, разположена в съседство с Крим.
Офицерът отказва да назове източниците, които стоят зад подобни фантасмагорийни твърдения. Също така не разкрива и какви са сроковете на операцията.
Междувременно стана известно, че Военномороските сили на Украйна искат да използват спрямо Русия тактиката на „вълчата глутница“. По подобен начин е действало по време на Втората световна война командването на подводния флот на Германия. Тактиката на този военен похват е да бъде извършена едновременна атака на един голям руски кораб с помощта на няколко леки бронекатера.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...