Adsense-top

Никой чужд инвеститор не може да съгради Родината вместо нас... те я доят, а не я градят...

Никой външен инвеститор не може да се привърже към Родината и никой не може да я съгради вместо нас. За 2016 година чуждите инвестиции у нас са едва 700 милиона евро, което е с 60 на сто от предишната година", заяви президентът Румен Радев, цитиран от darik.bg.
Той беше в Попово, където присътва на откриването на трети мебелен завод на местна фирма. По думите му се наблюдава тревожна тенденция на намаляващи чуждестранни инвестиции.
Според Радев за първото полугодие на тази година инвестициите у нас са от 400 милиона евро, което 50 на сто от полугодието на миналата година". Държавният глава смята, че българските инвеститори трябва да се подкрепят.
Припомняме, че мантрата за "чуждите инвестиции" ни бе спусната от сороските фондации в началото на прехода. Резултатът бе, че всичко бе разпродадено и концесионирано, и сега въпросните "инвеститори" просто ни доят.
В Китай не позволиха това. Там на чужбинците са разрешени само фабрики, които работят за износ. Така се споделя печалбата от самия износ, а не се дои местния пазар.
Време беше и в България някой да се опомни...

ГН

1 коментар:

  1. Да,това е вярно,БГ я загарбиха и я доеха и сега си е сащото положение,докато не изгоним чуждите монополии и кравопйци

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...