Adsense-top

ГЕРБ ще прави регистър на фалшивите политици...

За БСП алтернативата на управлението е да могат да формират фалшиви новини. Това обяви днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов след заседание на Изпълнителната комисия на управляващата партия.
След него депутатът от ГЕРБ Тома Биков обяви, че ще прави регистър на фалшивите новини, които БСП произвежда. Двамата и още трима министри от ГЕРБ изброиха примери за такива.
Тъй като БСП не е новинарска агенция, а е партия, по същество герберите излиза, че ще правят регистър на фалшивите политици. Това обаче много лесно може да се обърне срещу тях, особено с оглед на скандалите, останали без отговор в публичното пространство.
Ръководството на ГЕРБ се събра извънредно днес по искане на лидера и премиер Бойко Борисов. Поводът - речта на омраза, която се чула на конгреса на БСП. В събота социалистическата партия обяви курс към предсрочни избори и реши, че в началото на европредседателството ще внася вот на недоверие към правителството заради корупцията. Ден по-рано ДПС поиска оставката или на Валери Симеонов, или на целия кабинет.
След заседанието на Изпълнителната комисия Бойко Борисов не дойде да говори пред медиите. В съобщението за свикването му обаче се казва, че конгресът на БСП "продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните катастрофи и фалитите на държавата ни".
Днес заместникът му в партията Цветан Цветанов показа диаграми какви са били показателите за борба с корупцията и с организираната престъпност при управленията на ГЕРБ и на БСП. По думите му твърденията на БСП са "популизъм и клюкарство", а вотът на недоверие не ставал с магическа пръчка.
"БСП трябва да решава първо вътрешните си проблеми. Когато не можеш да овладееш своята партия и нямаш подкрепата, не е сериозно да хвърляш обвинения за модерно робство към партия, която 10 години демократично печели избори", обяви Цветан Цветанов. Той допълни, че ГЕРБ не иска да опитомява опозицията, а я иска "силна", но тя станала "дивашка".
В отговор на въпрос дали конгресът на БСП е изнервил ГЕРБ Цветанов обяви: "Никой не е в състояние да опъне нервите на ГЕРБ".
Министърът на европредседателството Лиляна Павлова показа пред медиите списък с приоритетите за провеждането му и обяви, че е лъжа, че България не работи по тях. Според нея БСП прави опит да създаде фалшиви новини за европредседателството, за да разреши своите вътрешни проблеми. Така обаче се уронвал имиджът на страната.
"Левицата в България като част от европейската левица не иска да говори за единство стабилност и сигурност. Не ви отива, уважаеми господа от опозицията. Нека работим заедно", каза Павлова. Тя припомни още, че девизът на европредседателството е "Съединението прави силата".
В списъка на фалшивите новини Тома Биков нареди желанието на Нинова да се бори с корупцията и припомни, че като премиер Сергей Станишев е уволнил Нинова като зам.-министър на икономиката и енергетиката заради корупция, а говорителят на Европейската комисия (ЕК) Марк Грей го е поздравил.
"БСП има проблем с корупцията вътре в себе си. Там има хора, които са били арестувани за пренос на пари през сръбско-българската граница и сега оглавяват моралната полиция на "Позитано"20. Кирил Добрев се казва човекът", каза още Биков. Според него единственият начин БСП да няма проблем с корупцията е да каже, че другите имат.
Вицепремиерът Томислав Дончев обяви за фалшива новина внушенията за коалиция между ГЕРБ и БСП. "Кой ви е предлагал за това нещо? Къде е цензурата", попита още Дончев. Според него имало посттравматичен стрес у Корнелия Нинова, тъй като загубила последните парламентарни избори; а конгресът бил група за взаимопомощ, където хора с еднакви проблеми се ограждали в заблуди.
"Алтернатива ли е БСП на ГЕРБ? Да. Лоша алтернатива", обяви финансовият министър Владислав Горанов, който разкритикува предложенията на БСП за въвеждане на прогресивно подоходно облагане. Според него в момента страната ни има проблем с човешките ресурси и най-доброто нещо, което може да се направи, е да се инвестира в образованието.
Цветан Цветанов прогнозира още, че БСП ще загуби и следващите избори от ГЕРБ, тъй като с това поведение левицата не може да бъде алтернатива. Социалистите искали да върнат страната във феодалното робство.
На конгреса на ГЕРБ, който трябва да се събере на 26 ноември, за да преизбере ръководството, партията на Бойко Борисов ще излезе с декларация, че никога няма да управлява с БСП. "Никога не сме искали коалиция с БСП. Никога няма да бъдем в управление с БСП", каза още Цветанов.
В отговор на въпроси на журналисти Цветанов каза: "БСП ни отклони от устрема, за да покрием всички критерии и препоръки на Европейската комисия - много трудно се управлява след тях".

ГН

5 коментара:

 1. БОРЕЦ ЦАРСТВОТО НА ЛЪЖАТА СРЕЩУ ИСТИНАТА!

  ОтговорИзтриване
 2. Мишоци ухилени, нанизани на манивелата на най-задния цъфтящ Цвръчко плъшок.

  ОтговорИзтриване
 3. Горанов върни се на ученическата скамейка и учи учи учи учи ....
  .!😀

  ОтговорИзтриване
 4. ГЕРБЕРИСТИ ВИЕ ВИЧЕ НИКОГА НЯМА ЗА УПРАВЛЯВАТЕ! УБИВАТЕ С ПОЛИТИКАТА СИ И НЕ ОСЪЗНАВАТЕ ЧЕ КОПАЕТЕ ГРОБА СИ !

  ОтговорИзтриване
 5. Горанов върни се на ученическата скамейка и учи учи учи учи ....
  .!😀

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...