Adsense-top

НЗОК стана спонсор на ЦСКА, Гришата лапва милиони пара за здраве...

Най-странното партньорство в българския футбол бе обявено днес.
Турската здравна корпорация "Абикадем" стана "партньор" на ЦСКА-София. Тя ще се грижи за здравето на футболистите и целия тим, не е ясно ще има ли и преливане на пари.
Най-вероятно ще има, защото всички отбори имат нужда от медицински грижи, и минават по общия ред. За да се обвържат с конкретно здравно заведение, Гришата и компанията от "спасители" на червения клуб, трябва да са получили нещо повече.
Нищо ново - всеки има право да е спонсор, а турчолята са частно дружество.
Проблемът е, че тия частни дружества в България имат за основен източник на пари държавния фонд за здравно осигуряване. НЗОК. Същата, която кой ли не източва вече, и какви ли скандали не се случват.
У нас откриването на болница и източването на Здравната каса е по-изгоден бизнес от търговията с наркотици (думи на днешния финансов министър). Турчолята също дойдоха тук по тази причина и купиха няколко големи болници. В тях нищо не се промени, но печалбите заминават към Босфора.
Сега и Гришата се изтапани да се финансира от "здравно дружество". Т.е. от НЗОК, защото алтернативните приходи от частни фондове и частни услуги, са символични.
В крайна сметка, вместо парите да идат за здраве, ще идат за спортните проекти на Гриша Ганчев.
Всеки в тая държава гледа не да изкара нещо, а някак да се нареди на държавната трапеза. И да дои от опърпания съвестен данъкоплатец.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...