Adsense-top

Западна Европа, към която неистово се стремим ни налага хранителен геноцид! Пробутват ни некачествени и вредни храни

Упражняват ли страните от Западна Европа върху останалите хранителен геноцид?
Става дума за могъщ бизнес, за огромни печалби, заяви омбудсманът Мая Манолова в ефира на Нова.
Тя се върна късно през нощта от среща в Братислава, която касае уеднаквяването на стандарите за храните.
„Срещата беше на високо ниво и бяха достатъчно крайни. Представителите на засегнатите храни се обединихме, че няма да се откажем до окончателно премахване на измамите с храни и двойните стандарти. Това е наистина измама, след като храни с различни съставки се продават под същата марка със същия бранд в държави от Западна Европа“, коментира Мая Манолова и разкри:
„Например премиерът на Унгария нарече това „хранителен геноцид“. Защото според последното изследване се оказва, че буквално всичко като се включат спагетите, макаронените изделия, бебешките храни е в ущърб на храните, които се предлагат в Унгария, а шунката например е с 10% по-малко месо и три пъти повече сол. Сигурна съм, че изследване в България би показало подобни резултати. Нормално е лидерите на държавите да защитят гражданите си и да настояват тези унизителни практики да бъдат прекратени.“
Тя предлага промяна в европейското законодателство, защото в момента реално няма нарушение.
„Бяха поканени производители на големи компании и представителката на бизнеса дори обяви, че видите ли включването на подсладители в някои продукти било по-полезно, защото част от гражданите били на диета и това възмути сериозно представителите на форума“, разкри още Мая Манолова. 

Източник: БЛИЦ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...