Adsense-top

Сорос платил и референдума, и на правителството - иска да запали война в Испания...

Скандалният супер-олигарх Джордж Сорос стои зад бъркотията в Испания, сочат документи от световно известно разузнаване, с които се сдобихме.
Оказва се, че милиардерът е платил и на двете страни на Иберийския полуостров, за да ги насъска една срещу друга.
През м. септември т.г. фонд на Сорос, регистриран на Бахамите, е купил 54 милиарда евро испански дълг. Става дума за дружеството "Стейт Бонд Дипендънси Кепиталс", което чрез две подставени фирми, се държи от Сорос. С покупката унгарският евреин е вдигнал цената на облигациите, с което е паднала лихвата по тях. Т.е. така правителството плаща по-малка лихва за дълга си. Става дума за няколко милиарда евро. А като собственик на дълга, Сорос винаги може да направи и обратното - да го разпродаде, и така да вдигне лихвите.
Припомняме, че по време на дълговата криза, Испания едва се отърва от банкрут, след като лихвите по дълга и доближиха космическите 10%. По този начин, реално Сорос държи и тоягата, и моркова спрямо испанското правителство. Ако слуша - ниски лихви, ако не слуша - масова разпродажба и колапс на испанските финанси.
В същото време, чрез няколко свои фондации, милиардерът е налял стотици милиони чист кеш в каузата за независимост на Каталуня. Това се видя и в самия ден на гласуването, където се разиграха същите скечове, които присъстваха и при другите "цветни революции". Най-популярното театро - това с протестиращото момиче с цвете срещу каската на полицая, отново обиколи света. Според фондациите, всеки народ има право на независимост, и да гласува за бъдещето си.
Така като е налял пари и в двете страни, Сорос фактически е запалил войната в Испания. От една страна "пазарите" очевидно подкрепят Рахой, т.е. той усеща подкрепата на глобалните сили, дето движат света, именно чрез тези пазари. Реално "пазарите" са Сорос. От друга - бунтовниците получават медийно внимание и ресурс да организират референдума.
Каква е крайната цел?
От историческия опит с войни, в които някой финансира и двете страни, може да се види, че накрая, след войната, той печели реки от пари. В настоящия случай може да се преследва и друга цел - отслабване и дезинтеграция на ЕС. Което напълно съвпада с другите активности на евреина - бежанците, малцинствата, хипер-либерализмът и хомосексуалното разложение.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...