Adsense-top

България е самолет с неук екипаж, свършило гориво и спрели двигатели на пътя към Африка...

Преди време един приятел в разговор ми оприличи България на самолет с пасажери първа, втора и трета класа и с екипаж който управлява самолета без ценз и знания за това.
Или по друг начин казано, ако политиците са екипажа в кабината, едрият бизнес и банките в първа класа, работещите във втора класа, а пенсионерите в трета класа.
Имаме един самолет, в който всички са се доверили на един екипаж от неможещи и незнаещи и освен че са се доверили да летят с него примерно към Париж изобщо не осъзнават, че поетият курс от незнаещите пилоти е към Африка и че горивото по - време на полета ще свърши, защото е заредено да стигне до Париж, а всички знаем, че когато горивото свърши първо спира единият мотор, после другия и т.н. докато самолета започва да пада със страшна скорост към земята и се разбива в дим и пламъци.
Оцелели може и да има, може и да няма...
Така, че всеки един от вас, сам може да си прецени още колко смята да се вози на самолета наречен България и дали пък сред пасажерите във всички класи няма да се намерят хора, които да намерят правилният курс и да предовратят неизбежната катастрофа...
Мислете...този екипаж в момента ще ни приземи с гръм и трясък и повечето от моторите вече са спряли да работят...

Атанас Калев

1 коментар:

  1. Всеки български гражданин може да управлява самолет,затова спокойно!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...