Adsense-top

Допитване "Да блокираме ли Бойко Борисов?" тръгна във Фейсбук. Кажете си мнението...

 
От няколко часа из социалните мрежи се разпространява гневно писмо, с което се пита народа, дали трябва да се отговори на масовото блокиране на противници на властта, с блокиране на профила на Бойко Борисов. Въпросът не е еднозначен. Кажете си мнението какво да правим с тиранина и цензор...
Ето текстът без редакции:
ДОПИТВАНЕ "ДА БЛОКИРАМЕ ЛИ БОЙКО БОРИСОВ?"
РАЗПРОСТРАНЕТЕ ТОВА, ВАЖНО Е. НО НЕ ГО СПОДЕЛЯЙТЕ, А ПРАВЕТЕ "КОПИ-ПЕЙСТ", ЗА ДА Е ВСЯКО СЪОБЩЕНИЕ ОТДЕЛНО И ДА Е ПО-ТРУДНО ЗА ТРОЛСКА ЦЕНЗУРА...
Скъпи приятели, но и врагове, обединени от общата идея за свобода на мисълта,
В последните седмици и месеци наглостта на управляващите във Фейсбук мина всякакви граници като безогледно се докладват и блокират абсолютно всички неудобни им коментатори. Към настоящия момент по тази задача работят, според различни наблюдения, между няколко стотин и няколко хиляди платени трола на ГЕРБ. Почти не остана човек, който да е критикувал Бойко Борисов, и да не е ударен. Изписаха се дори няколко статии по въпроса, извън социалната мрежа.
Гневът на обикновените граждани, ценящи мнението си, расте лавинообразно. Но истината е, че професионално организираната кампания на Цветан Цветанов в новото му амплоа, е донякъде успешна. На тази атака могат да устоят единствено добре подготвени професионалисти, а повечето хора в Мрежата не са такива, и просто профилите им падат. За известно време гласът им е заглушен.
Така възниква въпросът "Да отговорим ли със същото?". Нападението ли е най-добрата отбрана?
Но този въпрос всъщност изобщо не е прост. И не се отнася до техническото осъществяване. Една добре организирана група или страница с 5-6 хиляди души спокойно може да удари, и да свали профила на Бойко Борисов и сама. Не е нужен всенароден бунт.
Важният въпрос е не осъществяването, а да решим дали това е правилно? Трябва ли да го направим?
Именно затова е нужно решението на колективния ум на гражданството, което преди времената на Интернет, се наричаше "референдум", "допитване" и пр. Когато много хора мислят, и гласуват, би следвало да се получи по-правилен отговор от когато по-малко мислят и решават.
Със сигурност свалянето на профила и страницата на Мутрата-премиер, ще донесе моментна радост на стотици хиляди хора. Особено на несправедливо блокираните с фалшиви доноси за техни съобщения.
Но от друга страна, Бойко Борисов си има гарантиран и непоклатим "профил" извън социалните мрежи. Всички основни медии са му подчинени, в едно с мрежата от издания на Делян Пеевски. Ако бъде ударен профилът му във Фейсбук, той би използва това, за да се изкара "жертва". И ще използва другите си - продажните медии, за да си прави PR. Ще си направи реклама на гърба на собствения си грях - да преследва, блокира и цензурира. И да го прави срещу хора, които нямат друг начин на изразяване, освен този през социалните мрежи.
Затова, кажете си мнението. Изразете го чрез реплики в тези съобщения, разпространявайте това съобщение, за да си кажат мнението и други, гласувайте в анкетите по въпроса.
Наистина, Шайката си го заслужава. И може да стане за няколко часа само. Но не сме сигурни правилно ли е? Правилно ли е да започнем точно като тях, безогледни доклади на произволни постове, и да им окапем и профилите, и страниците, та дори - тролските акаунти? Правилно ли е това?
Възможно е и да не е правилно? Знаете ли защо? Защото тази игра с цензурата, вече е играна стотици пъти в историята. И винаги е завършвала по един и същи начин. С рухване на цензорите, а някои от тях не просто са губели властта, а и главата си. Цензурата е една огромна глупост. С нея ти "затапваш" изхода на едно явление, но то самото си остава. И така дори се натрупва повече напрежение. Проблемът на Бойко и Шайката му не е, че хората ги наричат така. Проблемът е, че са именно Шайка. Проблемът не е, че хората говорят, а че има причина да говорят, има причина за гнева им. Глупавите управници решават, че проблемът им е, че "някой говори лоши неща за тях". Всъщност проблемът е, че лошите неща ги има у тях, и те нямат никакво намерение да се променят.
Управниците искат да продължат да крадат, да се корумпират, да концесионират държавата и да продават интереса и на външни сили. И искат после народът да не ги мрази за това. И намират решение - забраняват на народа да говори.
Това се е случвало от хиляди години. И нито един път не е завършило добре за управниците.
Искам да кажа, че дори напълно да заглушат социалните мрежи, ГЕРБ не решават проблемите си. Те само са самозалъгват, че проблемите са изчезнали. И дори ги преумножават и усилват.
Така въпросът трябва ли да се отговори на герберската агресия като демонстративно се удари профилът на Премиера-Мутра, този въпрос е много актуален. Решете вие какво да правим с тиранина си...
Очакваме гласа ви...
Глас народен, глас Божи...

Г.Н.

10 коментара:

 1. Абсолютно необходимо и належащо за спасението на България и връщането й на географската карта на света. 27 години без протест ни доведе до, Цитирам Пол Крейг Робертс:"България е купена 100% ОТДАВНА. Ако българите искат да останат на географската карта на света, трябва незабавно да излязат от НАТО и ЕС."

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този коментар бе премахнат от автора.

   Изтриване
  2. Борбата е безмилостно жестока.
   Борбата както казват, е епична.
   Аз паднах. Друг ще ме смени и…
   толкоз.
   Какво тук значи някаква си личност?!

   Разстрел, и след разстрела — червеи.
   Това е толкоз просто и логично.
   Но в бурята ще бъдем пак със тебе,
   народе мой, защото те обичахме!

   14 ч. — 23.07.1942 г.

   Изтриване
 2. Г-да,блокиране профилите на мутрата и цялата шайка министри.Изнервят народа до краен предепредел!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Алоооо, анонимния, кой, народ изнервят, че не разбрах???? Народа, е, гласувал и избирал, така, че, избраните са на народа. вКУМУНИСТИЧЕСКАТА НИ ДЪРЖАВА, ВСИЧКО ПО-КАЧЕСТВЕНО ОТ НАС СЕ БЛОКИРА И УБИВА----ДО БОЛКА МИ Е ПОЗНАТО.

   Изтриване
 3. Не разбрах ще се промени ли нещо с това блокиране?---НЕ!Тогава защо е нужно да се блокира профила? Като детска игра....Това са глупости! Стачка трябва--масова!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ми, госпожо, стойте си в дупката и не си показвайте личицето навън, докато отмине бурята. После с пълен глас можете да крещите и да се изкарате един от най-активните борци срещу бандита Бойко!

   Изтриване
  2. Ха-блокиране на профили????!!!Че откъде знаете колко профила има и колко после още си направи????Направо сте смешни!А...да не би това е някаква детска игра?

   Изтриване
 4. ГН господин никой абе идиоти троловете сте вие дето разпространявате тези фалшиви новини зад БОЙКО БОРИСОВ стоят милиони и само се опитайте да разтурите държавата протестите срещу орешарски ще ви се види като детска песен няма да ви позволим да ни крадете отново гадове червени

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...