Adsense-top

Жельо Бойчев: ГЕРБ ги е страх, че БСП е алтернатива

БСП се закани да внесе вот на недоверие на тема корупция. От своя страна ГЕРБ заявиха, че червените произвеждат фалшиви новини. Обвини ги в популизъм, клюкарство и лъжи.
 „Работата на правителството дава много възможности за внасянето на вот на недоверие. Парламентарната ни група ще обсъди тактиката по подготвянето и внасянето му. Ще имаме и разговори с останалите партньори за евентуална подкрепа. Един вот трябва да бъде много сериозно аргументиран и като мотиви и искания, и като дебат в зала”, обясни пред Нова тв зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Жельо Бойчев.
 „ГЕРБ ги е страх от това, че БСП по много категоричен начин се заяви като алтернатива”, допълни той. „Каквито и съмнения да имахме относно проведения конгрес на БСП, реакцията на ГЕРБ показа, че сме на прав път. Това, което разчитаме е по-скоро страх, който издават“, каза още Бойчев.
 Социалистът заяви, че левицата не лъже и всичко, което изнася като информация, са факти. „А какво е твърдението за борбата с корупцията и контрабандата. Попитайте колко разработки и колко арестувани има за контрабанда, като сме вдигнали с милиард тия средства. И дайте да видим няколко измерители. Искам да кажа, че правителствата на ГЕРБ са далече от нивата на събираемост на правителствата, в които БСП е носила отговорност. Това е абсолютен факт. Можете да видите показалите, които има за ДДС, за акциз като съотношение от БВП. Акциза от 2007-2008 г. се е вдигнал в някои свои ставки до 30%. Сега имаме растеж, който до голяма степен се генерира от потреблението и се вижда, че ако тогава сме събирали 6 – 6,2% от акциз, сега в момента сме под 5%“, каза още народният представител.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...