Adsense-top

Русия изтегля войски от европейските граници, натовските "демо-батальони" не били заплаха...

 

С абсолютно шокираш ход Владимир Путин матира цялата западна пропаганда, и изобщо общата глобалистко-атлантическа реторика, основана на "руската заплаха".
Министърът на отбраната Сергей Шойгу обяви голямо разместване и предислоциране на военни части. От него става ясно, че Русия изтегля около 80% от войските си в западно направление, т.е. от границата с ЕС и НАТО. Вместо това ще се засилят поделенията, които са в южно направление - т.е. границите с Афганистан, Пакистан, бившите републики Казахстан, Таджикистан, Киргизтан и пр.
"От юг има нарастващ риск от нахлуване на терористи, особено след разгрома на Ислямска държава в Сирия", обясни Шойгу. "В дългосрочен план, това направление ще е с нарастващ риск, защото граничим с регион, в който скоро стабилен мир няма да има", допълни той.
Съобщението, разбира се, предизвика изнеданада сред журналистите, които не пропуснаха да зададат въпроса за НАТО, за намесата на САЩ в Украйна и за въоръжаването на Източна Европа, насъсквана именно срещу Русия.
"Това не е сериозна заплаха, а по-скоро е някаква "демо-операция", няма смисъл да поддържаме сериозно присъствие заради нея" - обясни Шойгу и посочи, че 80 танка в България и общо няколко хиляди слабо въоръжени пехотинци по цялата полоса от Прибалтика до Истанбул, това не е никаква заплаха. "Това е дрънкане на оръжие с идеята самото дрънкане да е по-шумно. Русия може да се справи с тези "глупости" и само с един процент от оставащите войски", ясен бе министърът.
След подобен ход, се очаква пълно крушение на всички западни лъжи. Не е изключено да се разпадне и самото НАТО, което е напълно ненужно, не адресира реалните заплахи като тероризма, и се е превърнало в пропагандна организация за продажба на американско оръжие срещу измислени врагове.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...