Adsense-top

Първа мутренска оставка, след разкрития във Фейсбук-група, тя продължава с други министри...

 
Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка. Оставката беше приета от министър-председателя Бойко Борисов.
Оставката идва след като преди седмица групата "Национален протест срещу безобразията в България" публикува скандални документи как министърът, в качеството си на шеф на ВМА е дал обществена поръчка на фирма на дъщеря си. Документите бяха публикувани в няколко сайта, набедени че разпространяват "фалшиви новини". Вчера информацията, която бяха видели хиляди в Интернет, най-сетни бе забелязана и от бТВ и бе направен репортаж.
Поръчката е за доставката на ортопедични консумативи за ВМА и то във времето, когато Петров е начело на лечебното заведение. Одитът е поискан от служебния военен министър Стефан Янев и е възложен на Сметната палата.
Именно този одит показа нарушенията във ВМА, допуснати от Николай Петров. Военният министър Красимир Каракачанов днес бе лаконичен. Оставката не била подадена по време на днешното заседание, стана ясно от коментара му. Така е решил, така е постъпил, бе коментарът му.
По-рано тази сутрин пред Нова тв финансовият министър Владислав Горанов сподели, че вярва на Петров. Кабинетът щял да провери отново резултатите от одита и до две седмици щяло да се вземе решение за оставката на министъра на здравеопазването. Петров обаче не дочака този срок.
Правосъдният министър Цецка Цачева също запази мълчание за оставката на колегата си.
Освен за Николай Петров обаче, "Национален протест" извадиха далавери и на други видни гербери. Това стана причина за невиждана тролска атака от страна на Цветан Цветанов, която в един момент бе блокирала почти всички администратори на страницата. Ако обаче информацията около тези данни се развие като предния път, то скоро ще има и други оставки, вкл. на най-високото място.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...