Adsense-top

"Габрово дрийм" - брат, брат, син, кръщелница, свекър, кръстник, съпруга, има и един дето е никакъв...

За да "улеснят Борисов", който преди ден обеща да сложи край на роднинските назначения, от БСП в четвъртък изнесоха нов "дрийм тийм" в Габрово. Като този път левицата направи връзка между местната власт в града и вицепремиера Томислав Дончев. В сложната схема, която социалистите разпространиха в Народното събрание, е намесен и бившият депутат и настоящ областен координатор на ГЕРБ Цветомир Михов.
По думите на Жельо Бойчев от БСП и депутатката на партията от Габрово Кристина Сидорова градът се управлява по модела "батко и братко".
Според тяхната информация братът на Томислав Дончев Момчил Дончев е назначен без конкурс от кмета на Габрово Таня Христова за управител на общинско звено "Озеленяване". На тази позиция той управлява бюджет от над 1 млн. лева.
Братът на областния координатор на ГЕРБ и бивш депутат от партията Цветомир Михов д-р Минко Михов взема няколко хиляди лева заплата като член на съвета на директорите МБАЛ "Д-р Тота Венкова" в града, макар че от година и половина не работи там.
Кръстниците на кметицата Таня Христова Мария Недева и Момчил Недев пък са семейство, което също е в местната власт. Съпругата (Мария) е председател на Общинска и на Районна избирателна комисия, а съпругът й (Момчил) - юрисконсулт в НЗОК и юрисконсулт по големи проекти. "Назначен е без конкурс от кметицата" обясни Содорова. Тя каза още, че сестра на зам.-кмета на Габрово и кадър на ГЕРБ Климент Кунев - Деница Ноева, ръководи отдел "Проекти и икономическо развитие" в общината.
Според още изнесени от депутата данни фирмата на Цветомир Михов, който сега е областен координатор на партията на Борисов, изпълнява всички обществени поръчки за поддръжка на автопарка на общинския пътнически транспорт и общинската фирма БКС. Съученичка на жена му е за зам.-областен управител на Габрово, а нейният съпруг е зам.-директор на областната дирекция на МВР. Изобщо едно семейство, което управлява областните структури в Габрово, обобщи Сидорова.
Според БСП единственото условие да работиш в община Габрово е да си член на ГЕРБ. По думите на Сидорова явно това бил начинът и за печелене на избиратели в общината.
"Надявам се премиерът Борисов ясно да покаже ще има ли върховенство на закона в страната ни, правила, които да важат за всички", заключи депутатът от левциата Жельо Бойчев.
За натиск след подаден сигнал съобщи депутатът Стоян Мирчев. След като вчера той "осветлил" в национален ефир същата схема, но за област Силистра, областният председател на БСП е бил директно заплашен от двама общински съветници, че до два месеца ще бъде "затрит".
От БСП обявиха, че вече имат 70 сигнала за роднински назначения и фирми, които получават обществени поръчки.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...