Adsense-top

Ултиматумът изтече - ни извинение, ни оставка... Някой май е вече политически "труп"...

 
Ултиматумът на Валери Симеонов към 4-те водещи медии изтече. И нито има извинение от тяхна страна, нито има предприети правни действия от негова. Няма и оставка.
Така Валерко се намира с състояние на "политически труп", който все още не е е разбрал, че е такъв.
Вчера фамозният вицепремиер сам се вкара в цугцванг, с което извърши ритуално политическо самоубийство.
Във всички случаи му предстои да загуби поста си, като ако не се оттегли сам, ще повлече цялото правителство. И в двата случая, скоро след това няма да е министър повече.
Припомняме, че в събота, докато всички очакваха да се извини за случилото се в интервюто на Виктор Николаев, вместо това излезе един статус във Фейсбук, заедно с официално прессъобщение от Министерския съвет. В тях Симеонов даде 24 часа да му се извинят БНТ, БНР, бТВ и Нова ТВ. Ако не го направят, ще ги съди.
Засега обаче няма никакви признаци някой да се готви да се извинява. Нещо повече - дори водещи журналисти се появиха и отрекоха самата идея медии да се извиняват на политици. "Да оставим да изтече крайният срок, нека видим какво ще стане" - предложи например Георги Милков от БНТ в студиото на Нова ТВ.
Като цяло правителството изглежда обречено след серията от шуро-баджанашки и корупционни скандали. Заяжданията с медиите са опит на болния сам по-бързо да доведе до край мъките си...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...