Adsense-top

Кирил Добрев: Валери Симеонов вече не е проблем на Борисов, а национален проблем. Той е мина!

Валери Симеонов не е проблем на Бойко Борисов, а национален проблем, заяви на брифинг на "Позитано" 20 зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. И подчерта: Валери Симеонов е буквално мина за европредседателството ни.
Заместникът на Корнелия Нинова обяви, че днес няма да вади таблички за роднини във властта сред ГЕРБ-ерите, но подчерта, че сигналите от цялата страна са над 100 и те вече са обработени. И започна с братовчедските схеми.
 "Започнахме безобидно с таблички и колегите от ГЕРБ нарекоха това компроматна война. Като е компроматна война защо валят остаки", попита риторично зам.-шефът на БСП. И обърна внимание на двойните стандарти в управляващата партия - депутатът Живко Мартинов си е отишъл, а Делян добрев - не, той е останал. Добрев попита "защо няма всенародна любов към Антон Тодоров, който утре май ще си отиде, а Делян Добрев пак ще остане", намеквайки за писмата от структурите на ГЕРб в защита на Добрев, които бяха изпълнени с призиви да не се приема оставката му като народен представител. "Има едни депутати, които са по-скъпи от другите", бе изводът, който направи Кирил Добрев.
 "Ще говорим и за Валери Симеонов, който вече не е проблем на премиера. Той е национален проблем. Думите на Валери Симеонов бяха далеч по-силни и далеч по-изпълнени със съдържание от думите на Антон Тодоров (б.р. - в студиото на Нова телевизия)", продължи Добрев.
 "Депутатчета от ГЕРБ се вихрят по медиите и вадят аналогични схеми на схемите на БСП. Започваме с "най-скандалната" община Каварна. В Каварна втора братовчедка на кмета Виктория Керчева, представяте ли си, била председател на финансовата комисия. С десет гласа "за", четири "против" и двама "въздържали се" е избрана. Ще кажа, че БСП има седем общински съветника. Общинският съвет е избрал въпросната госпожа за председател на тази комисия. Протестират (от ГЕРБ) за злоупотреби. Но бюджетите на г-жа Ставрева (б.р. Нина Ставрева, кмет на Каварна) с приемат с нула гласа против и нула въздържали се, следователно и с гласовете на ГЕРБ. Всичко, което се случва в община Каварна е подкрепено от политическа партия ГЕРБ. Надявам се да не ги изключат след тези разкрития в кавички", коментира в свой стил Добрев.
 "Цонко Цонков (б.р. - бившият кмет на Каварна) се вихри и обяснява за някакви фирми за чистота в Каварна, но този договор е подписан от Цонко. Всичко, което се случва в община Каварна, е с участието на ГЕРБ", посочи Добрев.
 "Ще завърша с най-голямата перверзия. И това е община Брегово и човекът Милчо Лалов, който го разнасят по всички медии. Ще кажа само, че фонд работна заплата в община Брегово е колкото месечната заплата на семейство Ненкови (депутат от ГЕРБ и съпругата му, която подаде оставка от директорски борд около скандала с Делян Добрев). И да сравнявате шеф на борд, 28-годишен, с шофьор на катафалка е меко казано перверзия", ядоса се Добрев. Така той коментира думите на депутата от ГЕРБ Тома Биков, който извади схема на БСП в Брегово.
ПГ на БСП ще внесе законопроект, с който да регламентира всички тези подобни участия, посочи Добрев. Става дума за ръководството на дружествата с над 50% общинско или държавно участие.
 "Направихме усилия да предложим този проект в миналия парламент, но той бе отвхвърлен. Той бе и в предизборната платформа на БСП и се надявам да бъде приет, защото се регламентира начинът, по който ще се избират членовете на управителни органи в държавните и общински предприятия. Подчертавам общински, защото там става най-огромната корупцията, която захранва местния елит на ГЕРБ", коментира депутатът Драгомир Стойнев, също участник в брифинга на БСП. "За нас е важно там да има компетентни, знаещи и можещи хора, които заемат този пост чрез конкурс. И тези хора да бъдат сменяни, ако не изпълняват бизнес плана, който е залегнал при тяхното назначение, а не при смяната на съответния министър", продължи бившият икономически министър.
 Добрев коментира и оставката на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, която бе подадена вчера заради скандала с журналиста Виктор Николаев. "На нас всички депутати от управляващата партия са ни еднакви и ние ще подкрепим оставката на Антон Тодоров. За Валери Симеонов отварям тема, която е циклична. Тя е мина за председателството на България. Ако той досега беше проблем на премиера, смятам, че след нези резки действия спрямо Антон Тодоров и оставането на Валери - това вече е национален проблем", каза Добрев. 
 На въпрос защо БС загуби извънредните местни избори, Добрев отговори:  "Практиките, които ГЕРБ прилага по места, са страшни - заплашили са възрастни хора, че ще им спрат социалната услуга топъл обяд, ако не гласуват за ГЕРБ. Младежите пък, които търсят работа, са подложени на натиск да станат първо членове на ГЕРБ. Във Вълчи дол ГЕРБ бе в коалиция с патриотите и ДПС. На местно ниво има една партия, която се е сляла с държавата. Нашата цел е да дадем на хората възможност да гласуват свободно и успехите на БСП ще дойдат и сами. Нашият опонент е ГЕРБ и ние водим политическа битка с ГЕРБ и няма да допуснем никакъв шум в строя".

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...