Adsense-top

Въпросът на Валерката: Защо ми искат оставката, след като съм най-толерантният и с най-изискания изказ?

Вицепремиерът Валери Симеонов няма никакво намерение да подава оставка заради скандала с водещия на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев.
Въпреки атаките на парламентарната група на ДПС, пред Епицентър.бг той заяви, че този въпрос въобще не стои да дневен ред.
Тази седмица от движението поискаха той да се оттегли от коалиционното правителство на Бойко Борисов заради езика на омразата, който вицепремиерът си позволявал да използва.
„Не мога да си обясня защо от ДПС ми искат оставката, след като от тримата съпредседатели на коалиция „Обединени патриоти“ аз съм най-толерантният, най-демократичният и с най-изискания изказ! Защо са се фиксирали върху мен, а не и върху колегите Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, просто не мога да си го обясня?, каза с ирония Валери Симеонов. И допълни: „В тази ситуация въобще не стои въпросът за моята оставка като вицепремиер“.
След като тази седмица председателят на ДПС Мустафа Карадайъ настоя Симеонов да напусне изпълнителната власт, депутати от „Обединени патриоти“ се нахвърлиха върху движението с обидни квалификации и заплахи. Валентин Касабов дори си позволи да нарече на турски „дървеници“ представителите на ДПС и ги заплаши, че Патриотите ще ги мачкат. „Да внимават какво говорят, да не се пречкат в краката ни, защото тия депесарски тахтаби, които щъкат нагоре-надолу, много миришат. Те са тахтаби, които излязоха от дупките си и вонят! И да внимават, защото можем да ги смачкаме!“, закани се в четвъртък Валентин Касабов.
Вицепремиерът и лидер на НФСБ отказа да коментира заплахите на депутата си. „Не искам да ме вкарвате в парламентарния филм. Аз мога да изразя личното си мнение, но знам, че вие ще го напишете като изявление в качеството ми на вицепремиер“, заяви Валери Симеонов.
Той съобщи още, че адвокатите му подготвят делата за клевета срещу трите национални телевизии БТВ, Нова тв и БТВ и срещу БНР. В петък медиите са получили официално искане да предоставят записи от предавания, в които, според адвокатите, Валери Симеонов е бил наклеветен след скандала с водещия на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев. „Дело не се завежда заради медиите и за това не се реагира първосигнално. Делото, за съжаление, има една предварителна подготовка на юристите. Трябва да ви кажа, че адвокатската ми кантора е много добра, след като осъдих Николай Бареков, вестник „Уикенд“ и няколко телевизии. Надявам се и този път да успея“, заяви Валери Симеонов. Той допълни, че в момента юристите му подготвят исковите молби срещу БТВ, Нова тв, БТВ и БНР.
„Поискал е записите от трите национални телевизии и от Българското национално радио. Даже съм получил тук таме някакво мижаво право на отговор, но това не променя нищо. Изискани са записи, защото има клевети и в други предавания“, каза вицепремиерът.
Към момента конкретният размер на съдебните искове към всяка от медиите не е уточнен. „Това е един много сериозен въпрос, който ще обсъдим с адвокатската кантора след като видя материалите (записите от предаванията, б.р.) Не знам защо има някакъв нездрав интерес към делата срещу въпросните медии – това са съвсем нормални неща от живота. Защото когато някой обиди някого той има право да защити правата си в съда. Това, че съм вицепремиер не променя нещата” допълни той.

Източник: Епицентър.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...