Adsense-top

Цветанов в ново амплоа - подслушва Интернет и блокира неудобните...

 
Цветан Цветанов напоследък изглежда в много добро настроение и щастливо усмихнат, въпреки че властта като цяло доста сериозно се клати.
Причина за това е, че си е намерил нова работа в политиката, която напълно съответства на характера му и го прави много щастлив.
Сивият кардинал на ГЕРБ се е сдобил със собствено "Интернет МВР", с което следи българския сегмент на Мрежата и се намесва, където е необходимо. За целта разполага с огромен ресурс - десетки милиони левове, както и с армия от тролове, която е между 20 и 30 хиляди души. Повече от Българската армия.
Цецо наблюдава всяка публична активност, но също така ползва инструментите на тайните служби, за да извършва и неофициални подслушвания.
Когато някъде се наложи, се намесва. Любимото занимание напоследък е да блокира Фейсбук профилите на опозиционно настроени спрямо ГЕРБ говорители. За целта се възползва от слабости в автоматизираните алгоритми на социалната мрежа. Например такава слабост е, че комбинация от определена забранена дума, с няколко стотин докладвания на статуса, води до блокиране на съответния профил. Това се случва дори ако например напишеш нещо позитивно за една обществена група, чието име е забранено да се споменява. Дори да е позитивно, наличието на самата дума, плюс докладванията, води до "бан".
Естествено, Интернет милиционерите на Цецо не преследват всеки съгрешил. Например има много активисти на ниско ниво от Обединените патриоти, които преди години са имали доста остри изказвания. Сега са по-кротки, защото минаха от другата страна на барикадата. Но преди са били активни. Но профилите им не са блокирани.
Докато на противниците на ГЕРБ им намират някакви изказвания например от 2011 г. Отдавна забравени от самите тях. И им удрят профилите.
Близки до Цецо разказват, че той изпадал във възторг от работата си, и се чувствал по-доволен дори от когато беше в МВР и проскаше хора по улиците, за да го снимат медиите.
"Интернет милиционерството е това, за което този човек е бил роден. Не е на себе си от радост..." - сподели активист от обкръжението му.
Засега дейността на Цецо постига известен успех. Някои от най-активните опозиционери са със затворени усти. Други обаче, които познават по-добре технологията, са си още он-лайн и са сериозно предизвикателство.
Но Цветанов е амбициран да се справи и с тях...

Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...