Adsense-top

Вицепрезидентът и съветник на ТВ канал Си Би Ес Хейли Гефтман-Голд уволнена, след като зояви, че жертвите от Лас Вегас не заслужават съжаление

Вицепрезидентът и старши съветник на американския телевизионен канал Си Би Ес Хейли Гефтман-Голд бе уволнена, след като обяви публично, че жертвите от Лас Вегас не заслужават съжаление, тъй като "най-вероятно са поддръжници на Републиканската партия и президента Доналд Тръмп".
"След като те (републиканците - бел.авт) не направиха нищо за убитите деца, нямам надежда, че някога ще вземат правилно решение. Дори не изпитвам състрадание към феновете на кънтри музиката, тъй като често те са републикански защитници на оръжията", написа Гефтман-Голд в социалната мрежа "Фейсбук" малко след като 64-годишният Стивън Падък уби над 59 души и рани още близо 530 души на кънтри концерт, провеждащ се на открито.
В посланието си (което по-късно беше изтрито) тя припомни още, че през 2012 година, след клането в началното училище "Санди Хук", Републиканската партия отказа да подкрепи законопроекта за затягане на контрола върху оръжията и правата за притежаването им. Въпреки че тогава от ръката на 20-годишен младеж загинаха 20 деца на възраст между 6 и 7 годинки и още шестима техни преподаватели.
След уволнението си от медията Голд поднесе публично извиненията си за думите си спрямо трагичните събития в Лас Вегас и пое отговорност за деянията си и последиците от тях.

Източник: Вашингтон / САЩ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...