Adsense-top

Полша шокирана: Най-храбрия президент в ЕС - насред русофобска Варшава отхвърли санкциите срещу Русия...

 
Малко след като президентът ни Румен Радев приключи посещението си в Полша, медиите едва сдържали се, изригнаха.
"Що за храбрец са избрали българите? Насред русофобска Полша той се обяви за приятел на Русия" - пишат водещи журналисти.
Припомняме, че Полша, заедно с Прибалтика, имат нещо като чудовищен комплекс от Русия, по исторически причини. Те са основния лобист за по-големи санкции, за повече НАТО, за въоръжаване и пр.
Действително, това точно там да обявиш санкциите за вредни и ненужни, е доста смела постъпка. Реално не го е правил дори Виктор Орбан, въпреки че иначе той стана първи приятел с Путин и дори получава щедри заеми от руски инвеститори.
От гледна точка на България, наистина санкциите са огромна глупост. Ние пряко губим от това, и нямаме никакви исторически причини да считаме тази загуба за приемлива. До момента обаче никой политик не е смеел да го изрази на глас. Нашият интерес винаги е подчинен на интереса на "големите началници".
Български президент, насред Варшава, да защитава Русия, това вещае революция във верноподаническата ни политика. Може би страната ни започва да се пробужда и се ражда ново поколение политици, които наистина са българи...

Г.Н.

6 коментара:

 1. откакто е станал президент, не е спирал да говори за отпадане на санкциите, които не са срещу Россия, а срещу стотина руски олигарха, това и малко дете го разбра вече. много ясно, та нали е на хранилка при тези олигарси, как няма да говори за тях, нали затова му се плаща. навсякъде, където и да иде, все Матушка му е на устата. от избирането му за президент в речите си е споменал България общо 124 пъти. Русия - 516 пъти. този Ал Бънди е посланика на Русия в ЕС. срещат се и други думи в речите му - като "Родина", "Отечество".., но кого визира...
  за да изрече това нещо в Полша, значи: 1) или е много, ама много тъп; 2) или яко са го притиснали братушките.
  миналата година бях в Краков и в няколко магазина срещнах българско вино по витрините. двама от продавачите на различни магазини ми казаха, че зареждат от година българско вино и се харчи много добре. след забраната на руските путинови олигарси да изкупуват българско вино и да го продават в Матушка, българския износител си намери друг пазар, и вместо принуден да го продава на "братушката" за 70ст., го продава свободно на поляка за 2 евро. иначе "президента" се съдра да разправя колко била в ущърб българската икономика заради санкциите без да изнася никакви факти. от целия годишен български износ за 2014г. Русия заема цели .... 0,6% от него. а страните от ЕС, които най-много губят от тези санкции, са страните, които най-силно ги поддържат - Германия, Полша и Прибалтиките.
  България е тотална Задунайска губерния.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. За да напишеш това със сигурност си адски тъп!

   Изтриване
 2. Голяма простотия и надъханост лъха от написаното...

  ОтговорИзтриване
 3. Господин Анонимен а ти чии хрантутник си?

  ОтговорИзтриване
 4. Господин, Анонимен,защо не се върнеш там от където си излязъл !!!

  ОтговорИзтриване
 5. Абе, анонимен, то затова си и анонимен, за да подклаждаш войната между институциите (Президенство и правителство), която най-малко ни е нужна сега!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...