Adsense-top

Нов супер-Майдан в Киев, народът нахлу в парламента, бие депутати, бандери, всички наред...

В Киев протестиращи срещу властта разкъсаха кордона край Върховната Рада. Мащабните протести тази вечер придобиха очертанията на трети Майдан, предават украинските медии. Организирани от сваления одески губернатор и бивш президент на Грузия Михаил Саакашвили, хиляди митингуващи пред сградата на парламента вече разпънаха над 100 палатки и се заканват да останат там, докато властите не изпълнят исканията им.
Според украински медии протестиращите са превзели част от т.нар. правителствен квартал в центъра на Киев и са блокирали всички входове и изходи на Върховната рада, включително и подземните. В резултат на сблъсъците с Националната гвардия вече има ранени протестиращи. Има пострадали депутати и от президентската партия, които са били бити от протестиращите.
Един от тях - Олег Барна, споделя пред УНИАН: "Нападнаха ме като глутница чакали, блъскаха ме, псуваха ме".
Разбити глави, сълзотворен газ, ранени полицаи и хиляди протестиращи - това е картината в центъра на украинската столица в момента.
Саакашвили на трибуната настоява за отмяна на депутатската неприкосновеност и обкръжен от яки момчета, се устремява към към Върховната Рада, за да иска оставката на президента Петро Порошенко - класически Майдан.
За бившия грузински президент Саакашвили е жизнено необходимо да се закрепи в Киев, защото, ако бъде екстрадиран в Грузия, там вече са му приготвили килията.
Всичко това обаче се разиграва пред очите на президента на Малта Мари-Луиз Колейро Прека. Тя буквално е стъписана от бруталните сцени и се налага Порошенко да ѝ обяснява, че именно така изглежда истинската украинска демокрация...
Източник: БЛИЦ

2 коментара:

  1. СТАНИ ВЪЛЧО ДА СЕДНА АЗ КУМЕ ЕДИН БОКЛУК ДА СЕДНЕ ДРУГ БОКЛУК ХЕЙ СЕ ИЗДЪНКИ НО ФАШИСТИТЕ НЯМАТ СВЪРШВАНЕ РАДАТА ТРЯБВА ДАЕ ОТ КОМУНИСТИ НЕ ФАШИСТИ ДА КОЛЪТ И СТРИЛЯТ В КИЕВ

    ОтговорИзтриване
  2. Можеш да мамиш и манипулираш един човек задълго, както и много хора за кратко. Но няма как да лъжеш и грабиш цяла една планета за дълго време!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...