Adsense-top

На "Хелоуин" народът изкупи като луд маските с лика на гербери... :)


Яка пазарна ниша са пропуснали предприемачите около католическия празник на тъмните духове "Хелоуин". Само неколцина са се усетили и са направили добри пари.
"Изчерпиха се маските на гербери и патриотари", това обяви пред наш репортер остроумен бизнесмен, който решил да пробва с 1000 бройки, внесени от Китай.
"Народът се изтрепа да купува Бойко и Цецо, доизрисувани като изроди. Чудят се с какво да плашат децата, и измислиха герберите", обясни той.
Влизането на определени реални исторически фигури в народния фолклор вече представлява дългосрочна оценка за тях. Станишев и Доган ги пооплю народът, но не ги обяви за караконджули и дяволи. Сега тия влизат митовете и преданията.
Това означава, че след 100 години за тях повече ще се знае като страховитите лица от приказките и кукерските фестивали, отколкото като политици, управлявали България.
Това е първият подобен случай от стотици години. Предните реални фигури в митологията са цар Иван Шишман - превърнат в светец, и няколко жестоки турски везири и паши, превърнати в демони и зли змейове.
"Ако имах повече смелост, щях да продам поне 100 хиляди бройки", ядосва се бизнесменът.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...