Adsense-top

Кадиров призна референдума, праща бойци на помощ, ако поискат...

 
Неофициалният глас на Кремъл - чеченският лидер Рамзан Кадиров, категорично подкрепи референдума за независимост на Каталуня. И дори предложи да прати при поискване хиляди чеченски бойци да защитят волята на каталунския народ.
"Няма връщане назад. Каталуня ще бъде независима. От здравия разум зависи как ще стане това. Най-добре да стане мирно. Но ако не стане така, съм готов да пратя помощ..." - заяви Кадиров.
В момента официална позиция от Москва няма. Но Кадиров е един от най-приближените на Путин и един от най-могъщите хора в Русия. Ползва се за изразяване на неудобни позиции на властта.
Русия има ясен интерес от дезинтеграцията на ЕС. Референдумът в Каталуня е пример за това как глупавата европейска конструкция се саморазлага. За руския лидер с неговия конкурентен Евразийски проект, всичко това е добре дошло. Той обаче не може открито да подкрепи каталунците. Би се скарал и с Брюксел, и с Испания.
Но чрез Кадиров прави същото, без рискове...

Г.Н.

1 коментар:

  1. Каквотои да кажем едное наи сигорно щом народа го иска значи така ще бъде свобода на масите е да го направят и каталунците щего постигнат също като кримчани пойскаха гои го постигнаха силата е в разума има ли разум силатае двойна но сила без разум е нищо рамзан е прав желанието какво иска народае наи важно! успех каталонци!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...