Adsense-top

Супер скандал: Бойко не дойде на Консултативния съвет! Оставка? Каракачанов също го няма...

Невиждан скандал изригна в днешния понеделник като за началото на политическата седмица. Премиерът Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов, не се появиха на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан заради борбата с корупцията.
Това е абсолютна наглост и безпардонност, реално дори е нарушение на закона. Премиерът и военният министър са членове на този съвет, и имат задължение да присъстват. Ако не са в болница и двамата, то те нарушават закона и следва да бъдат разследвани.
Разбира се, извинителна бележка Бойко винаги ще си намери. По-важна е същността. Що за консултативен съвет е този, в който не присъства правителството и неговия началник? И може ли военният министър да няма отношение към националната сигурност?
Реално, ако премиерът е възпрепятстван, по уважителни причини, съветът се отлага. Но щом не е отложен, значи президентът е разбрал истинската причина, и я намира за неуважителна.
Вероятно е възможно Бойко да се намира вече във фактическа оставка. Или е това, или наистина си е повярвал, че е цар и собственик на държавата, и може да си прави каквото си иска.
Но добре е да припомним, че дори в оставка, премиерът участва в тези заседания, просто защото Министерският съвет е най-важната институция в държавата. През 1997 г. на консултативния съвет при Петър Стоянов, участва Жан Виденов. Въпреки че беше в официална оставка, и имаше дни до назначаването на служебното правителсво.
Това премиер да не се яви е невиждано до сега, и илюстрира безпардонното мислене на управляващата ни Мутра.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...