Adsense-top

Държавата Му е бащиния - не се яви на Консултативния съвет... ОСТАВКА НЕЗАБАВНА... И БЕСИЛО!

Невиждан скандал изригна в днешния понеделник като за началото на политическата седмица. Премиерът Бойко Борисов и военният министър Красимир Каракачанов, не се появиха на Консултативния съвет по национална сигурност, свикан заради борбата с корупцията.
Малко по-късно стана ясна и "извинителната бележка" - премиерът се бил срещнал с протестиращите работници от "ЕМКО". Но те протестират от седмици, а той точно сега се сети да ги приеме. Освен това, оказа се, и че нищо не са решили в тяхна полза. Т.е. те са просто употребени, за да наглее премиерът. 
Това е абсолютна безпардонност, реално дори е нарушение на закона. Премиерът и военният министър са членове на този съвет, и имат задължение да присъстват. Ако не са в болница и двамата, то те нарушават закона и следва да бъдат разследвани.
Разбира се, извинение Бойко винаги ще си намери. По-важна е същността. Що за консултативен съвет е този, в който не присъства правителството и неговия началник? И може ли военният министър да няма отношение към националната сигурност?
Реално, ако премиерът е възпрепятстван, по уважителни причини, съветът се отлага. Но щом не е отложен, значи президентът е разбрал истинската причина, и я намира за неуважителна.
Бойко очевидно наистина си е повярвал, че е цар и собственик на държавата, и може да си прави каквото си иска.
Добре е да припомним, че дори да би бил в оставка, премиерът участва в тези заседания, просто защото Министерският съвет е най-важната институция в държавата. През 1997 г. на консултативния съвет при Петър Стоянов, участва Жан Виденов. Въпреки че беше в официална оставка, и имаше дни до назначаването на служебното правителсво.
Това глава на кабинета да не се яви е невиждано до сега, и илюстрира безпардонното мислене на управляващата ни Мутра.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...