Adsense-top

Планът на Макарон и Бойко пропадна, ТИР-аджиите оцеляха, благодарение на поляци и испанци...

28-те страни-членки на ЕС не успяха да съгласуват на първия рунд преговори предлаганата от Франция трудова реформа, предаде Reuters. 
Въпросът изправя богатите срещу бедните държави, които искат запазване на действащите правила, позволяващи на гражданите, работещи в съюза, да получават заплати по-високи от тези, които биха получавали в родината си, но все пак по-ниски от местната работна сила. Някои критици виждат тези правила като форма на „социален дъмпинг“.
Предложените от френския президент Еманюел Макрон промени в директивата за командированите работници са подкрепяни от Германия, Белгия, Холандия и др. „Става дума за справедливост на трудовия пазар“, каза европейският комисар по заетостта Мариан Тейсен пристигайки на преговорите с министрите на труда на страните-членки. 
„Като цяло подкрепям свободата на придвижване на хора, но то трябва да бъде организирано по справедлив начин“, добави тя. Министрите обаче не успяха да постигнат споразумение на първата сесия на преговорите.
Припомняме, че работниците си защитиха патриотично настроените правителства като тези на Полша и Унгария. Наш Бойко клекна, в замяна на една снимка с Макарон във Варна. За щастие, българският интерес бе защитен от други.

ГН

1 коментар:

  1. Ясно е, че щом има противници сред правителствата в ЕС, искането на Макрон няма да мине. Що да не му направим мили очички? А това, че той не е наясно с тарикатлъците на Бай Ганьо, то си е за негова сметка. "И вълкът сит - и агнето цяло"...

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...