Adsense-top

Учен от БАН брутално уволнен от Бойко - оспорил заслугите му за българите в Албания...

 
Д-р Петър Кърджилов, PR на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, обяви в отворено писмо до медиите, че ще бъде уволнен заради политически натиск след негово прессъобщение за българското малцинство в Албания.
„Не прави чест на представителите на българското правителство да приписват заслугите за този „исторически пробив за България“ (по думите на премиера г-н Бойко Борисов) единствено на своите „изключителни дипломатически усилия“ и дори да не споменат за ключовия принос на БАН и лично този на Веселка Тончева.
Причина за задвижването на българската дипломация в тази посока стават именно личните срещи на доц. Тончева с евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки. Още от началото на своите теренни изследвания в Албания преди десет години тя алармира българските институции и политици за нуждата от признаването от Албания на българското малцинство“ – написа Кърджилов в съобщение до медиите, изпратено на 14 октомври.
Някои медии интерпретираха манупулативно това съобщение и писаха за спор и скандал между БАН и правителството, смята PR-ът на ИЕФЕМ – БАН.
Оказан ли е политически натиск?
На 15 октомври (неделя) вечерта ми се обади директорът на ИЕФЕМ и ми каза, че премиерът Борисов се е обадил на председателя на БАН акад. Юлиан Ревалски, бил много ядосан и му искал обяснение за публикациите в медиите по темата. Ревалски, на свой ред вбесен, се обадил на директора на ИЕФЕМ доц. Петко Христов и му наредил незабавно човекът, който е замесен в това, да бъде освободен.
Директорът ми предложи да напусна по взаимно съгласие и ми каза, че ако не го направя, ще бъда уволнен дисциплинарно за уронване престижа на БАН и института. Ръководството на ИЕФЕМ ми казаха, че изпратеното от мен е „огромен гаф“, при това седмици преди гласуването на бюджета, от който е част и бюджетът на БАН, че неизбежно ще се прекрати работата ми в института по един от двата начина, твърди Петър Кърджилов.

МигНюз

4 коментара:

 1. Защо има хора,които засенчват ЦАРЯ СЛЪНЦЕ,Как смеят някакви нищожества от БАН да твърдят,че заслугата не е на Бойко за малцинстото в Албания,добре,че не беше по времето на ТАТО,затвора не му мърдаше на това момченце!Напускай и бегай навън,докато не те е докопал физкулурника му ЦЕЦО КОНЕЦО!Няма да си нито първия нито последния в тази държава,тя затова се опразва!Кадърния се изгонва,за да лъсне простака!Останалите в колектива си налягат парцалите и с четири очи гледат да не им изстине местенцето и мизерната им заплатица!

  ОтговорИзтриване
 2. ТИПИЧНО ПО ГЕРБЕРСКИ ИЛИ ПО ТОЧНО ПО ТИКВЕНСКИ ТАЗИ ПАРТИЯ ВЕЧЕ Е ВРЕДНА ЗА БЪЛГАРИЯ НЕИНАТА КОРУПЦИЯ Е ВЕЧЕ ВИДИМА ПО ВСИЧКИ ЕТАЖИ НА ВЛАСТА ВЕЧЕ НЕ СЕ КРИЯТ ДАЖЕ ГО ПРАВЯТ ВИДИМО И ИСКАТ ДА КАЖАТ ЧЕ ТЕ СА БОГОВЕ КАКВОТО ИСКАТ ТОВА ЩЕ СТАВА В БЪЛГАРИЯ И НА МЕН МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО ПРАВИ ЗАСПАЛИЯ ЦАЦАРОВ ТОЙ НЕ ВИЖДА НИКАДЕ КОРУПЦИЯ ЖАЛКО ЧЕ ИМАМЕ ТАКАВА ЗАСПАЛА ПРОКУРАТУРА АКО ТЕЗИ ПРОКУРОРИ РАБОТЕХА В РУМЪНИЯ ДО СЕГА ВСИЧКИТЕ ДА БЯХО УВОЛНЕНИ И ПОДВЕДИНИ ПОД СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ

  ОтговорИзтриване
 3. Царят Слънце със цвъко Цървула по Коледа при Дядо Коледа - защото те са Американски чеда и при Тръмпела без обратно ..... !!!?

  ОтговорИзтриване
 4. Още един млад учен май ще потегли към нормалните държави, към нормални условия на труд, към нормално отношение и заплащане-просто защото там НЯМА ГЕРБ

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...