Adsense-top

Испания вкарва танкове в Каталуня, но не стигат - пратени в България срещу "руската заплаха"...

България се оказа неочаквано въвлечена в испанско-каталонската криза. Оказва се, че половината испански танков ресурс е... в България.
През 2015 и 2016 по линия на НАТО, значителни сили бяха прехвърлени на Изток, за да се борят с "руската заплаха". Най-много войски се стовариха в Полша и Прибалтика, като там бяха основно американски и немски части.
В България и Румъния, като по-малко агресивни към Русия, се разположиха по-малозначителни части, от типа на Испания и Португалия.
В момента у нас има около шейсет испански танка, които са приблизително половината от всички танкови части на Испания. При това, тук са по-работещите машини, защото както и при нас, правителството прави икономии от военния бюджет и не поддържа цялата техника в изправност. Но за борбата с Путин са пратили функциониращите тежки машини.
Сега е необходимо всички тези танкове да се изпратят спешно до Иберийския полуостров. Испания обаче предния път ги достави с кораби, което е доста бавно. Сега трябва да се превозят по въздух, а Испания няма толкова военно-транспортни самолети.
Бойко дори да иска, не може да помогне. Ние нямаме самолети за возене на танкове, а точно в момента нямаме и нито един пилот на активна служба.

Г.Н.

2 коментара:

Кажете си мнението...