Adsense-top

Борците за съдебна реформа на "Да, България" се оказаха ортаци на Спас...

Трима от съдружниците във фирмата “Еспас Медия”, през която Спас е получавал пари за билети, са пряко свързани с “Да, България”, показа проверка на “24 часа”. Това са Михаил Дончев, Иван Бондоков и Добромира Григорова.
Фирмата е създадена на 7 март 2016 г. от 12 души, които притежават дялове. Всички те са контактували с Александър Николов в социалните мрежи, без да знаят, че зад този профил се крие измамникът Спас Василев. Той ги убедил, че няма време да регистрира фирмата, защото е зает като директор в западна компания. Имал обаче достъп до интернет банкирането на “Еспас медия” и сметките ѝ. Михаил Дончев е син на бившия царски депутат Владимир Дончев. На изборите през март 2017 г. той е бил застъпник за “Да, България”, показва проверка в ЦИК. Иван Бондоков е член на ИС на “Да, България” в Пловдив, където е офисът на “Еспас Медия”.
Добромира Григорова е била два пъти кандидат за депутат - от “Да, България" през 2017 г., и от партия “Зелените” през 2014 г. Тя е член на Изпълнителния съвет на зелените, която влезе в коалиция с формацията на Христо Иванов. Друг съдружник в “Еспас медия” е Радина Ралчева, която е PR специалист, но е по-известна като член на “Протестна мрежа”. Българският хелзински комитет я номинира за човек на годината през 2013 г. Чрез фирмата си “Еспас Медия” Спас е развивал интернет сайтове. Един от авторите в тях е журналистът Александър Детев, който е работил и за “Дневник", а сега е в телевизия. Той твърди, че не е подозирал за двойната игра на Спас-Александър.
Останалите съдружници в “Еспас Медия” са студенти, журналисти и пиар специалисти. Всички те през август разбират, че Александър Николов ползва сметките на фирмата, за да търгува с билети, и подават молба до съда да бъдат заличени като съдружници.

Източник: 24 часа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...