Adsense-top

Правопис по Фандъкова (бивша учителка): пише се "театАр", а не театър...

 
Некадърност по ГЕРБ на n-та степен! Медалите от Софийския маратон се оказаха с правописна грешка.
Традиционно всеки от участниците получава такова отличие само за участието, без оглед на класирането.
Тази година върху медала беше изобразен Народният театър.
Върху медала обаче „театър“ е изписано „театАр“.
В неделя се проведе 34-ото издание на Софийския маратон. Много елитни бегачи, както и хиляди ентусиасти се пуснаха в ежегодната надпревара, а близо 2 хиляди от тях завършиха успешно в големите дистанции на 10,5 км, 21 км (полумаратон) и 42 км (класически маратон), припомня Gong.bg.
Организаторите на маратона се оправдаха, че медалите са произведени в Англия и те не са имали възможност да видят мостра.
„Изпратиха ни само снимка на медала, който ние потвърдихме, но в тази снимка не се виждаше съответният детайл“, заяви пред bTV Даниел Дуков. Според него грешката е техническа и е взето решение медалите да бъдат раздадени, въпреки че са с грешка, за да получат участниците поощрение.
Припомняме обаче, че преди да се издигне в държавната и партийната йерархия на ГЕРБ, Йорданка Фандъкова е бил учителка. Вероятността дизайнът на подобен масово разпространяван пропаганден медал, да не е минал на одобрение през нея, е нулева. Особено като е била нужна поръчка в чужбина и превод на валута. Т.е. тя е видяла шаблоните и е решила, че театър се пише с "А", а не с "Ъ"... :)

Източник: Glasove.com, с редакции

1 коментар:

  1. Гербер - това е диагноза! Граблив, неграмотен, нахален и прост!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...