Adsense-top

Няма напрежение в Каталуня, всичко е в Интернет, измислено от руските хакери...

Става ясно каква е основната опорна точка на глобалната неолиберална олигархия срещу народа на Каталуня. Тя е спусната на всички медии и пропагандатори, и започва съвсем видимо да се прилага.
Пропагандата ще е, че в Каталуня нищо не се е случило, няма напрежение, всичко е спокойно, а народът не е по улиците. Вместо това изкуствено напрежение се създава в социалните мрежи.
"Говорим за Интернет война, не е толкова зле тук", обяви Рада Домусчиева - репортер на bTV в Барселона. Според нея протестиращите не са били достатъчно много, нито сблъсъците са били сериозни. "Някой надъхва народа през Фейсбук, не е така реално" - каза тя.
Медиите започват да подменят истината, но тъй като твърде много информация изтече, то следва да стане нещо друго, за да се овладее ситуацията. Най-вероятно това ще е да се хвърли вината върху руските хакери, които са обичайният виновник вече за всичко случващото се в Мрежата. Властите в Мадрид вече пуснаха първите слухове, че сайтът на движението за независимост се поддържа в чужбина, и то със съдействие на руски специалисти. Скоро ще открият, че са хакнали и хартиените бюлетини сигурно.
Фалшиви новини, Интернет война, руски хакери. Всичко ще се завърти около това, и след 7 дни никой няма да помни, че 90% от народа е гласувал, сред побоища и кърви.
А Каталуня ще остане и в Испания, и в ЕС, и ще продължи да си плаща щедро на неолибералните корпорации. То за това е и цялата работа - да плаща или не на глобалната мафия.
Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...