Adsense-top

Илиян Василев за Фрог: Борисов създава изкуствена паника с приказките си за Турция и НАТО

Изказването на Борисов за излизането на Турция от НАТО и присъединяването й към Индия, Китай, Иран, Русия звучи много некомпетентно. Още повече, че в момента върви тезата, че външната ни политика е силната страна на „Борисов 3”. Изказването е неуравновесено. Това заяви пред Фрог нюз бившият посланик на Русия Илиян Василев.
В него има както откровени неистини, така и внушения, които водят до създаването на изкуствена несигурност, както в българското общество, така и в нашите партньори.  Само човек, който не знае за напрежението между Китай и Индия, може да ги групира в едно. След това да прибави и Русия, която има обтегнати отношения в сферата на военното сътрудничество с Индия и да прибави Турция, която е член на НАТО.
 Когато има реална заплаха във връзка с милитаризацията на Крим, Борисов говори за лодки, платноходки, вместо да се присъедини към колективни мерки за сигурност. А когато говори, че трябва да се готвим за война, той създава изкуствена паника. Всеки лидер на неговото равнище трябва да знае, че трябва да се готвим, не когато се обяви война, а обратно – започваме да се готвим, за да няма война. Борисов когато трябва не реагира, когато не трябва – свръхреагира.
 Вижте какво още каза Илиян Василев утре, 17 октомври, в рубриката Интервю.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...