Adsense-top

Валери предлага Москов за нов министър... да им го наХХХХХХ на троловете, дето свалиха стария...

 
Вицепремиерът Валери Симеонов най-вероятно ще предложи д-р Петър Москов за нов-стар здравен министър.
Непотвърдени слухове сочат, че вече е имало разговор между него и премиера, и Симеонов е бил изключително ядосан.
"Не може да позволяваме разни Фейсбук страници да ни свалят министри. Знаете ли колко още папки са подготвили", казал Симеонов. "Трябва да сме твърди, никакви оставки, каквото и да извадят, а ако има оставка, трябва новият министър после да е още по-голям кошмар за тях".
Валери, известен с разпадащата се стена край границата и с хотела си за охраняващите я, очевидно е приел присърце и здравната политика. Той обаче пропуска, че така наречената "Фейсбук"-страница, която свалила министъра, всъщност е 230 хиляди души. До голяма степен тя отразява мнението и на много други хора. Т.е. министърът пада не заради групата, а заради общественото недоволство срещу него, и срещу корупцията на властта по принцип. Това недоволство прогресивно ескалира.
Петър Москов е личен приятел и на главната мутра на Републиката - премиерът Борисов. Той толкова се вживя в съжителството им, че дори тръгна да реже ленти на магистрали, въпреки че магистралите нямат връзка със здравеопазването. По отношение на схеми и далавери, Москов също е доста опитен - внесе съмнителни ваксини от Турция, които го вкараха в прокуратурата. Т.е. има целия необходим опит за министър в кабинет на ГЕРБ.
Предстои да видим дали слуховете са верни, ако не са следва да поднесем извинения на г-н Симеонов.
Но ако са верни, подобно назначение действително би било изплюване право в лицето на гражданското общество, и намеренията да ни го "наХХХХ" са съвсем точни.
Въпросът е до кога ще ги търпим да го правят тези нагли корумпета...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...