Adsense-top

Искрен Веселинов: Да се забрани БХК

Български хелзинкски комитет (БХК) е организация, която основно следи за правата на хомосексуалните и на пострадалите роми при грабежи. Те обаче преминаха всякаква мярка с писмото, което изпратиха на европейските институции, в което предлагат да не се разглежда кандидатурата на страната ни за домакин на Европейската агенция по лекарствата.
 Основният им мотив е, че в страната ни правата на гейовете и лесбийките са нарушени. Това каза народния представител от ОП и зам-председател на ВМРО Искрен Веселинов в предаването "Лице в лице" по БТВ. Въпреки, че шансовете на страната ни са малки, това е накърняване на интересите ни, смята националистът. „България е една от малкото държави в ЕС, която няма агенция на своя територия. Това би подпомогнало бюджета ни и би било признание и престиж. Сега тази позиция нанася преки щети на българската икономика, подчерта Веселинов. „Очакваме подписалият това писмо да понесе наказателната отговорност за вреда на държавата ни“, допълни зам.-председателят на ВМРО.
 По думите му е нужно цялата организация трябва да бъде подложена на ревизия и да се преразгледа принципът, по който осъществяват дейност. Според Искрен Веселинов организацията уронва добрите нрави в страната и клевети България. „Нужни са по-строги текстове, които да дисциплинират тези българомразци. Освен това да се проучи финансирането на тази организация. Това е флагманът, който подпомага да се разклаща българската държавност. Най-после в тази държава трябва да се въведе ред“, категоричен беше депутатът. „Антибългарски организации нямат право да съществуват. Не приветстваме вредителството, което пречи на цялото общество“.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...