Adsense-top

Отговор от "фабриката за фалшиви новини" до г-н Домусчиев

 
Днес г-н Кирил Домусчиев пусна съобщение, в което обяснява, че е нападнат от тролове и фалшиви новини, от хейтъри и пр., във връзка с псевдо-новината, че ще напусне България, ако минималната работна заплата стане 510 лв.
Като автор на тази фалшива новина, да уточня следното:
В главата на сайта, с огромни букви пише "Гъдел Нюз".
Под този текст на най-челно място пише следното:
"Блог за новинарско фентъзи на Великия ум - самоук и гениален български писател от началото на 21 век. Новините, каквито биха били, ако зависеше от един умерено луд, с богато въображение. Не се "връзвайте", забавлявайте се. Това е целта на художествената измислица - да ви доставя удоволствие, а не да ви информира и с това да ви ядосва... :)"
А най-отдолу на сайта пише следното:
"Абсолютно всичко в този сайт е майтап, който го приема по друг начин, значи няма чувство за хумор..."
В тази ситуация да бъдем обявявани за хейтъри и тролове, които искат да разсипят държавата, е леко пресилено.
Но нещо друго не е пресилено. В резултат на епичния преход, вкл. на усилията на герои като г-н Домусчиев, който е сред най-влиятелните българи в последния четвърт век, та в резултат на действията, или бездействията, на такива като него, в момента журналистиката е далеч под "кота нула". Няма никакъв професионализъм, никой не проверява никакви източници, преписват дори медии, дето се водят "сериозни". Журналистика няма, съответно и информационната среда е това, което виждаме. При това, аз не говоря абстрактно - всички богати са виновни, всички политици са виновни. Говоря конкретно. Как се руши медийната среда от власт имащите?
От приятелите ви, г-н Домусчиев, от вашите най-близки...
Точно сега тече един друг скандал, който е много показателен. И отговаря на всичките ви въпроси, г-н Домусчиев.
В момента близката до Вас партия ГЕРБ, осъществява невиждан терор над всяко инакомислие в Мрежата. Едно, че аз лично съм блокиран във Фейсбук. Но блокирани са стотици други. Вкл. такива, с които аз съм на коренно различни позиции. Но и те са жертви на този пореден удар върху свободното слово и върху Истината. 
А такива удари колко се случиха в тия 28 години... Ето за това говоря, за това казвам, че вие г-н Домусчиев, вие и тези като вас, които ръководят държавата, вие сте виновни за това днес да нямаме журналистика. Защото днес е изгодно да затвориш устите на неудобните. Но утре тях ги няма, за да бъдат зоркото куче, което ще хване неистината и ще наложи истината. Остават само слабоумните преписвачи, които копи-пействат за няколко жалки сребърника. За толкова сребърници, не се очаква и да мислиш...
Помислете какво правите днес, г-н Домусчиев, какво прави приятелят ви Бойко Борисов, какво се случва в държавата. И тогава няма да имате въпроси за това, което ще стане утре.
Станалото днес е резултат от усилията ви в миналото. Помислете, може ли да има качествена медийна среда, като всеки ден я рушим? Каква ще е информационната среда като армията от тролове изтреби всички опозиционери?
Вие, г-н Домусчиев, ще направите ли нещо срещу това? Ще посъветвате ли премиера да спре ордите си? Или ще го подминете, а ще крещите яростно, само когато нещо неудобно се случи ва Вас...  Ще ви задам още един въпрос, г-н Домусчиев. Кому служи някогашният най-влиятелен спортен сайт? Обективна ли е медия, която в сблъсъка на двете "ЦСКА"-та, тя служи на едната страна. На онази, която не е на Гриша Ганчев? Бихте ли посъветвали редакционния екип на този сайт малко да промени политиката си? Като ще се борим за истински новини, ако би зависело от вас, в този сайт, бихте ли променили нещо?  
Но да не се отклоняваме, нека се върнем на вашето напускане на България, ако минималната заплата се вдигне...
В цялата работа, ние всъщност сме на най-почтена позиция. Ние сме един нов вестник "Стършел" и не се срамуваме от това. Не претендираме да сме обективни журналисти, не се правим на честни и не се опитваме да манипулираме общественото мнение. Ние просто се майтапим.
Но мнозина говорят същото, без да се майтапят, и дори претендират да си получават огромните заплати за това. Бих задал въпроса КОЛКО  Е ЗАПЛАТАТА НА ЦВЕТАНКА РИЗОВА, която лекомислено цитира непроверен слух от Интернет, в bTV? Ако тази заплата е повече от минималната, дали е заслужена? Това журналистика ли е?
И не беше само тя.
Г-н Домусчиев като силно влиятелна личност бихте могъл да направите нещо, така щото в държавата отново да има медии, те да са силни и независими, и най-важното - обективни.
Защото в "Гъдел Нюз" ясно пише, че това са измислици. Но в bTV никой не предупреди, че са измислици...
Извинявам се на всички читатели, че им поднесох това сериозно четиво. Следващите ще са все така весели, както сме ви обещали... :)

Добри Божилов, Великият ум
Трол, хейтър, "фабрика за фалшиви новини"...
Всъщност умерено луд шегаджия...
---
Отговорът на г-н Домусчиев:

Уважаеми приятели,
От няколко дни сме свидетели как фабриката за фалшиви новини и дежурните хейтъри, и тролове, произвеждат и тиражират мое изказване по повод размера на минималната работна заплата. Стига се дотам, че е изфабрикувано мое изказване, че ще изнеса бизнеса си от страната, ако тя бъде увеличена. Съзнавам, че този въпрос е от изключителна важност за голяма част от българските граждани и хората са много чувствителни на тази тема, и затова реших да опровергая тази лъжа, която цели само и единствено да ме злепостави, и да настрои общественото мнение срещу мен.
Като български гражданин и работодател аз също имам желание минималната работна заплата да расте, а доходите на хората да са такива, че да им осигуряват нормален стандарт на живот. През годините на прехода сме свидетели на различни безумни хрумвания, които в крайна сметка не са подобрили качеството на живот на хората. Доходите на българина трябва да се облягат на принципи, а не да се регулират по административен произвол.
Минималната работна заплата е нужно да се определя чрез формула. Тя трябва да е обвързана със средната работна заплата и производителността на труда. Това правило се прилага в много европейски държави, на които искаме да приличаме. То е залегнало и в 131-та конвенция на Международната организация на труда (МОТ). Темата касае всички български индустрии и тяхната специфика.
В заключение ще кажа, че съм изумен от лекотата, с която се произвеждат и тиражират фалшиви новини, които засягат съдбата на много хора. Нашият холдинг дава препитание на хиляди български семейства и те трябва да са спокойни, че имат перспектива и сигурност на работното си място.
Нещо повече, нашите инвестиции във фармацията и шипинга се увеличават ежегодно, с което нарастват и разкритите работни места. ЗА НАС ТЕМАТА С МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ПРИОРИТЕТНА, ЗАЩОТО СЛУЖИТЕЛИТЕ НИ ПОЛУЧАВАТ ДАЛЕЧ ПО-ВИСОКИ ДОХОДИ. Фактите са такива и те не може да бъдат преиначени от „професионалистите“, които си вадят хляба с фалшиви новини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...