Adsense-top

По Нова година ще сме с ново правителство...


Нова година и председателството ще бъдат посрещнати с ново правителство. Това научихме от наши хора във висшия политически ешелон.
Най-вероятно ще бъде служебно правителство, но все още има малък шанс и за експертно в рамките на парламента.
И двете правителства биха били под близкия надзор на президента. Със сигурност на него се залага да върне доверието в държавата, което вече клони към абсолютната нула.
"ГЕРБ изкопаха всяко възможно дъно, вече са излезли от другата страна на Земята", това коментирал Радев пред свои приближени. "Народът ме е избрал да работя за него и да го предпазвам от всичко това, което се случва. Трябва да направим нещо, дори то да е "запретено" от закона", допълнил държавният глава.
Тези думи били точно тези - "запретено от закона", което отправя към казаното от Стефан Стамболов от преди повече от 100 години.
Точните му думи тогава са били:
“Аз не съм от фарисействуващите политикани. Аз не прецеждам комарите, пък да гълтам камилите, но вървя право към целта си. Когато видя нещо, което по мое вътрешно убеждение трябва да се направи за спасението на отечеството, ще го направя, макар даже да е запретено от закона.”
В настоящия момент държавата ни е в пълна бъркотия и не е ясно кое е законно и кое - не. Това е типично за държави във финален етап на разложение. Ако не се направи нещо, просто тази държава отива в историята.
Президентът е в трудна ситуация, но може би вече разбира, че по-важна е държавата и народът, а законовите двусмислици и неясноти са вторични, и следва да се действа решително.
Ако пострещнем Нова година с настоящото правителство, то ще имаме председателство от власт с 9% одобрение и вълни от недоволстващи по улиците.
От друга страна, служебен или експертен кабинет, би въдворил ред и би започнал разчистване на корупцията, точно когато Европа ни гледа. Би било много добър пример.

Г.Н.

2 коментара:

  1. ДОРИ И СЛУЖЕБНО ДА Е НО ДА НЕ Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗАЩОТО НИЩО НЕ ПРАВИ !

    ОтговорИзтриване
  2. И слепецът разбра че няма невъзможни неща! Крайно време беше да се задейства уреждане на държавата като цяло! Народа изнемощя от безнадеждни очаквания, гол, бас, гладен, с всеки изминал ден от болен, по-болен! Но... с Вяра, която го държи да не рухне! Бог е с нас и ние след него!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...