Adsense-top

Домуса е твърде важен за икономиката, не може да емигрира, отменяме ръста на заплатите...

Кирил Домусчиев е твърде важен за българската икономика, за да го оставим да замине. Така премиерът Бойко Борисов коментира въпроса с емиграцията на мулти-милиардера, която той обяви, ако минималната работна заплата се повиши.
На връщане от екскурзията си в Босна, премиерът бе изловен от журналистките да каже нещо по спора между Домуса на трудовия народ.
Припомняме, че административно, правителството готви смешно увеличение на минималната работна заплата от 460 на 510 лв. Това обаче предизвика протести на работодатели, а най-краен бе Домусът - закрива бизнесите и емигрира, тъй като подобни решения били "терор" над бизнеса.
"Ако залогът е 50 лева повече месечно за някого, или най-големия ни индустриалец, аз избирам индустралеца, и спираме увеличението на заплатите", категоричен бе Борисов.
Домуса и Бойко са свързани тясно, като големият ръст като "индустриалец" на Домусчиев, стана откакто Бойко дойде на власт. Той получава щедри държавни поръчки, вкл. предстои му да гушне 820 млн. лв. за строителството на 2 военни кораба. Други кандидати, освен неговата фирма, просто няма.
Очевидно, за българската икономика е важно да им подобно талантливи усвоители на държавни пари, затова Бойко не може да го жертва. Трудоваците остават без увеличение...

Г.Н.

1 коментар:

Кажете си мнението...