Adsense-top

Отглеждам силно отровни растения в двора си, не се страхувам от враговете...

В поредно неолиберално интервю, известните като "трите каки" на bTV направиха показно онова отношение на журналисти към властта, за което пее Слави Трифонов в "Нема такава държава".
Този път удостоен с вниманието на красавиците беше Левон Хампарцумян - определян като "топ банкер", макар че реално погледнато, той е обикновен чиновник в италианска банка. Не е нито собственик, нито рискува свои пари, каквото прави истинският банкер. Хампарцумян реално прибира заплатата си от 200 хиляди лева месечно, и я изкарва основно като раздува банковите такси и дои масовия дребен народ. А не от лихви и инвестиции, което би правил добрият банкер.
Но за нашите условия, това е "топ банкерът", и на това лакейничат Векилска, Марчева и Любенова.
И докато му лакейничеха, те взеха та го питаха "Вие добър човек ли сте". И отговорът му беше съвсем сериозен: "Когато яхна метлата, не съм много добър".
По принцип, Хампарцумян е известен с крайните си неолибералн и анти-работнически изказвания. Той е за това едрият капитал да е свободен и неконтролируем, а правата на обикновения човек да са по-слабо защитени. Винаги се опитва да громи всяка социална политика.
И макар той лично да не е никакъв предприемач, а да е обикновен паразитиращ върху чужди пари, чиновник, на приказки и закани е доста лют. То май това стана традиция - тия дето не правят никакъв бизнес, дават акъл как да се прави бизнес. Обичат и да се заканват.
В момента страната е близка до революционна ситуация. Елитът го усеща. И макар да се подхилква пред трите каки, Хампарцумян гледа да посплаши противниците си. Правят го всички елити, които загиват. Вероятно по сходна причина и той сам показа, че отглежда силно отровно растение в дома си. "Това е тропически еквивалент на татула, много е отровен", каза той. Защо го отглежда и дали го прави за себе си, или заради враговете си, предстои да видим съвсем скоро. Може би, ако "яхне метлата", трябва повече враговете да се страхуват.
Но генерално, революцията чука на вратата и ще помете целия фалшив елит. Опитите на придворната журналистика да успокоява нещата чрез подобни лакирани интервюта, реално постигат обратен ефект...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...