Adsense-top

Внимавайте да не "яхна метлата", ще ви стане страшно...

В поредно неолиберално интервю, известните като "трите каки" на bTV направиха показно онова отношение на журналисти към властта, за което пее Слави Трифонов в "Нема такава държава".
Този път удостоен с вниманието на красавиците беше Левон Хампарцумян - определян като "топ банкер", макар че реално погледнато, той е обикновен чиновник в италианска банка. Не е нито собственик, нито рискува свои пари, каквото прави истинският банкер. Хампарцумян реално прибира заплатата си от 200 хиляди лева месечно, и я изкарва основно като раздува банковите такси и дои масовия дребен народ. А не от лихви и инвестиции, което би правил добрият банкер.
Но за нашите условия, това е "топ банкерът", и на това лакейничат Векилска, Марчева и Любенова.
И докато му лакейничеха, те взеха та го питаха "Вие добър човек ли сте". И отговорът му беше съвсем сериозен: "Когато яхна метлата, не съм много добър".
По принцип, Хампарцумян е известен с крайните си неолибералн и анти-работнически изказвания. Той е за това едрият капитал да е свободен и неконтролируем, а правата на обикновения човек да са по-слабо защитени. Винаги се опитва да громи всяка социална политика.
И макар той лично да не е никакъв предприемач, а да е обикновен паразитиращ върху чужди пари, чиновник, на приказки и закани е доста лют. То май това стана традиция - тия дето не правят никакъв бизнес, дават акъл как да се прави бизнес. Обичат и да се заканват.
В момента страната е близка до революционна ситуация. Елитът го усеща. И макар да се подхилква пред трите каки, Хампарцумян гледа да посплаши противниците си. Правят го всички елити, които загиват. Вероятно по сходна причина и той сам показа, че отглежда силно отровно растение в дома си. "Това е тропически еквивалент на татула, много е отровен", каза той. Защо го отглежда и дали го прави за себе си, или заради враговете си, предстои да видим съвсем скоро. Революцията чука на вратата и ще помете целия фалшив елит. Опитите на придворната журналистика да успокоява нещата чрез подобни лакирани интервюта, реално постигат обратен ефект...

Г.Н.

1 коментар:

  1. В два на един метър , мошеш да отнесеш само греховете си !

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...