Adsense-top

Овчаров и Гергов се съюзиха - ще спасяват Бойко, клатят яко Корнелия, въпреки че 91% от партията е с нея....

 
Загиващото правителство на Бойко Борисов активира един от последните си козове са спасение - разлом в БСП и превръщането на партията в пародия, преди евентуални избори.
Към настоящия момент БСП е в изключителен тонус като лидерката Корнелия Нинова има 91% поддръжка сред членовете. Това е причината и тя да обмисля предсрочна оставка и нови преки избори за председател.
Не така обаче мислят Бойко и червените му слуги. Освен Георги Гергов, който открито вече лобира за коалиция с ГЕРБ, в атаката се включи и Румен Овчаров. Той произнесе мощно критично слово на пленума, който трябваше да насрочи новия конгрес.
А марионетките на Гергов и Р.Овч. прокарват тезите за "провал на Нинова", защото загубила изборите за няколко кмета в села. Това въпреки, че спечели президентските и удвои броя депутати на парламентарните.
Ако планът успее и БСП се яви разнебитена на предсрочни избори, то ще видим възможно най-голямата гротеска. Кабинет Борисов-4, воден от партия, която ще има 20-25% от гласовете, но основният и съперник ще бъде изкуствено разглобен на няколко парчета, най-голямото от които ще е максимум 15-16%.
Бойко вече направи това веднъж с АБВ и Татяна Дончева, сега явно ще го прави с Гергов и Овчаров.
От това дали Корнелия ще удържи, зависи нормална ли ще бъде политиката ни, или ще видим някой нов невиждан и неподозиран фарс...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...