Adsense-top

Ако минималната заплата стане 510 лв., напускам България, това е терор над "работодателите"...

Ако правителството наистина увеличи минималната работна заплата на 510 лв., Кирил Домусчиев обяви че закрива бизнесите си и напуска държавата.
"Това е терор над работодателите. Денонощно мислим как да правим бизнес, да инвестираме, да осигуряваме работни места. И държавата с това раздуване на заплатите, буквално ни банкрутира" - коментира Домусчиев след заседание на УС на КРИБ.
Разградският паша дава работа на няколко хиляди души, с разнообразни заплати. Инженер с 20 годишен стаж и десетки сертификати, взима към 600 лв. Футболист с 1 година стаж на резервната скамейка взима 15 хиляди евро.
"Всеки бизнесмен цени ценните за икономиката кадри, и им плаща дойстойно", казва Домусът. "Ако продължава така, скоро ще трябва да плащам на програмист или на доктор по химия, колкото на футболист. Разбирате, че това не е справедливо, те имат различен принос към стопанството".
Бизнесите на Домусчиев са в областта на фармацевтиката, корабостроителството, спорта, недвижимите имоти и пр. Ако наистина напусне, Бойко Борисов няма да има с кого да си пие шампанското по 500 евро бутилката...

Г.Н.
Източник: Фейсбук
(Тази новина е майтап, възможно е човекът да мисли тези неща, но засега не ги е казвал)

55 коментара:

 1. мали...а дано....ще ревем за тебе...мазник...

  ОтговорИзтриване
 2. извинявай изпращах други и нямам камъни да те изпратя подобаващо!

  ОтговорИзтриване
 3. Бреех не знаех че по целия нормален свят "тероризират" работодателите....този ни мисли за абдали нас работниците и служителите !? Тези работодатели които са некадърни така да воят бизнеса си че да заплащат труда на специалистите достойно нямат място в ПРОМИШЛЕНОСТА !! Те изгониха образованите и добре подготвени специалисти от България !

  ОтговорИзтриване
 4. Домус е позор и геноцид над българите!

  ОтговорИзтриване
 5. Учил за инженер - 600 лв./3600€/ на година.Ритнитопковец без принос дори за отбора, щот е на резервната скамейка 15000€ на година. Боже, пази България от такива бизнесмени.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. 15000 на месец, не на година! В техния отбор 1500 на месец взимат хигиенистките Айше и Хайрие.

   Изтриване
 6. Така и бизнесмена Домусчиев, ако напусне България, спира да се радва на 10% данък,150 евро осигурителен праг,50% сива икономика, лоби в парламента,корумпирани и манипулируеми данъчни,абе с 2 думи - смях в залата.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Сигурен съм, че не осигурява работниците си на реалната им заплата, а на минималната. Повечето работодатели така правят ! За какъв тормоз става дума. Смотаняк, иди в чужбина и плащай толкова колкото в България и първия месец вече ще си труп !

   Изтриване
  2. v zavoda v Peshtera v Biovet dava na rabotnicite 500lv,koito rabotqt s xikikali i pri neveroqten shum,kak ne mu e udobno izobshto taka da govori,namali socialnite pridobivki na horata,za da moje toi da si stroi dvorci!

   Изтриване
 7. Направо се разревах.......Как така ще се разделим с такъв гений, заради който мизерстват стотици хиляди българи, в България, а 2 млн. я напуснаха!!

  ОтговорИзтриване
 8. Боже слез и си прибери вересиите.

  ОтговорИзтриване
 9. Злобата българска ни натиска в л..ната! Простотията също! Просташкото образование ни отне трудолюбието и ни вцигани - "Ти ми дай пари, акъл - не ща!

  ОтговорИзтриване
 10. Да му съберем пари за самолетен билет и да го няма па дано се разбие някъде.Дано

  ОтговорИзтриване
 11. Нягъл. Местен бей.
  Да благодарим на Христос,
  че ни прати този БОС,
  за туй народът ни прост
  ходи гол и бос. Поведение на рая???

  ОтговорИзтриване
 12. Билетче ще ти купя да си идеш 😂😂😂😂

  ОтговорИзтриване
 13. и къде ще идеш и кой ще те приеме да си разиграваш коня както тук в България

  ОтговорИзтриване
 14. Обирай си чукалата и да те няма, или върви ти да живееш с 400 лв на месец !!!!

  ОтговорИзтриване
 15. неговата мама мрьсна да еба гледа да има повече за него

  ОтговорИзтриване
 16. Прав ти пат помиаро....един крадец в България по малко....ти си направи милиардите и може да се омиташ .....че един ден ще бъдеш линчуван...

  ОтговорИзтриване
 17. Айде пътяяя,а твоето не е ли терор,като взимаш допълнително пари за Диема спорт и останалите програми ,по Булсат,че да не може народа да гледа свободно.Ако ти трябва куфар, може да ти дам на лизинг за 3,99 лева на месец.

  ОтговорИзтриване
 18. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 19. Ако те оставят един месец с издръжка от 510лв, дори и без да храниш деца, друга песен ще запееш още като отидеш да плащаш тока зимата, а в Кауфланд ще ти текат лигите като гледаш някои как пазарят със "замах" и също като теб мечтаят как да забогатеят. Много ми е интересно как хора като теб спестиха от "закуски" и успяха да придобият толкова активи от българските предприятия.

  ОтговорИзтриване
 20. Ами изчезвай бе, смешник! Да знаеш, че в другите Европейски държави минималната заплата е 100 евро!

  ОтговорИзтриване
 21. Аз можели да питам защо един малоумен манекен тичащ след топка, заслужава да бъде поставен на по-високо стъпало от човек чиито родители са се мъчили да отделят пари за да го изпратят на училище, да го издържат, обличат и хранят докато завърши университет, вероятно през тези 5 години дори самия той е работел за да може родителите му да си отдъхнат, после пак мъки по стажантски програми и още един куп затруднения по пътя му и накрая трудът му да е с цена 600лв. Тва подигравка ли е или на мен така ми се струва.

  ОтговорИзтриване
 22. Представете си България да е човек и да има хемороиди! Ей тоя е един от тях!

  ОтговорИзтриване
 23. Разчуства ме.....а да знаеш как се нарича човек със слаб ум - отговарям ти - слабоумник !!!

  ОтговорИзтриване
 24. Таива работодатели като тоя по добре да ги няма да се маха от държавата по добре.Убедих се човек колкото повече има по алчен става това важи за този не искам и името да му споменавам даже нормално ли е при 8 лв кабелна телевизия да плащаме 6 лв за 2 спортни канала визирам двете диеми и този господин пребира тези пари и то защо да ни натрапва да гледаме неговия отбор които няма нито един българин

  ОтговорИзтриване
 25. Ама господине, защо се мъчите, не мога да разбера? Нали много добре знаете, че от всяко дърво свирка на става. Ами зарежете работата, идете в Илиенци, там обстановката и далаверите са ви добре познати, заемете се с алъш-вериш като едно време и нещата ще си дойдат на мястото от само себе си. Така де, и аз не мога да свиря на цигулка, но не съм тръгнал да изнасям концерти и да Ви карам да ме слушате... Народът не случайно е казал "Камъкът си тежи на мястото!".

  ОтговорИзтриване
 26. Защо го обиждате че е домус? Той си е свиня! Да пробва този идиот да живее с 510 лв. По интересно ми е къде по дяволите ще отиде!?

  ОтговорИзтриване
 27. Назначен от някой за "бизнесмен" е тоя

  ОтговорИзтриване
 28. Що не вземеш да пукнеш свиньо? Ми така де да нямаш главоболия покрай местене и тн.

  ОтговорИзтриване
 29. ми тогава живей ти със 400лв на месец

  ОтговорИзтриване
 30. В чужбина само осигуровките дет трябва да плаща са колкото две такива минимални заплати

  ОтговорИзтриване
 31. Аз се чудя защо не мога да спя!То г-н Домусчиев щял да напусне страната.Ами прав му път,на този селски тарикат.Ама преди това да плати на работниците си,че такива като него дойде ли време да заплатят труда на хората си нещо ги хваща амнезията(спавка Баневи)

  ОтговорИзтриване
 32. Аман от фалшиви новини, гъдел нюз, трябва,да ти е ясно че е лъжа. Ама българина прост, на жълтини и лъжи най се връзва

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Щом е лъжлив що се криеш под анонимен ,що не застанеш с името си,като много други ,които са коментирали публикацията?

   Изтриване
 33. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 34. Ами да напуска България.Ние не го спираме.Не може тоя Домус да се хвали с милиярди ,а ние да преживява ме с жълти стотинки.Как не го е изсрам да плаща мизерни заплати в завода за антибиотици в гр. Разград.Да си отива ние няма ме нужда от такива мухльовци

  ОтговорИзтриване
 35. ГЕЛ МАЗЕН, 510 Х.. В Г... ТИ ДА ВЛЯЗАТ !! МАМИЦАТА ви НАГЛЯРСКА !!

  ОтговорИзтриване
 36. Да се качва на лъскавата си кола и да изчезва с 200....И повече да не стъпва в България!

  ОтговорИзтриване
 37. Тупан ти на рамо , киак ти в гъза

  ОтговорИзтриване
 38. Ами ако иска аз да му купя билет за самолета и да тръгва.Че взе да се мисли за едноличен собственик на държавата

  ОтговорИзтриване
 39. вьрви на маиненатаси бе боклук крьвопиец измамник

  ОтговорИзтриване
 40. Кавал мръсен. Да го духа

  ОтговорИзтриване
 41. Нека този рязан педал да види работодателите в чужбина какви минимални заплати дава и тогава да се обяснява смешник заради такива като него всички кадърни и млади хора напускат родината ни

  ОтговорИзтриване
 42. Не,аз не съм съгласен да напускаш страна ,а да останеш и да поработи на минимална заплата,като много други ,които с години са на такава!

  ОтговорИзтриване
 43. Toq da si vzema parcalite i da se razkarva oshte sega ......... toi ako jivee s mnogoto pari ..drugite ne sa taka.... Da si soji ochila i ako ne vijda okolo sebe si - da razbere che e izmamnik i nekadarnik za tozi postttttttt ...!

  ОтговорИзтриване
 44. Айде, върви си! Да видим кой по света ще се навие да ти изкарва милиони без да му плащаш. И у нас баламите са на привършване

  ОтговорИзтриване
 45. Живей ти с 460лв заплата бе гнусна твар. Аз ще отделя от моята да ти купя еднопосочен билет за на майнатати. Изрод долен

  ОтговорИзтриване
 46. Хора, "гъделнюз" е сайт за майтапи бе! Верно, че добре напипват болните теми, но си правят пиниз с тях, осмивайки главните герои. Сатирици. Едно време в-к "Стършел" се майтапеха така. Не им се връзвайте и им отдайте заслуженото - чувството си за хумор ;-)

  ОтговорИзтриване
 47. "Не,не си отивай
  Ще ми бъде тъжно..."
  Някъде по-надалеч и никога не са връщай!!!

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...