Adsense-top

Гербери завлякоха самотна майка с 45 хиляди лева... обещали и евтино общинско жилище...

 
Пореден случай на измама в социалната мрежа Фейсбук.
Жена загуби  спестяванията си и повери 45 000 лева на измамница за фалшива оферта за държавно жилище.
Верка Стоянова, майка на две деца, участвала в група в социалната мрежа за хора, които търсят истинските си родители. Там тя се запознала с измамницата Иванина, която също твърдяла, че е осиновена и търси истинските си майка и баща.
Постепенно двете се сприятели и Верка споделила, че има опасност да остане на улицата и да загуби общинското жилище, в което живее. Иванина заявила, че има много здрави връзки в общината и ще помогне. Тя твърдяла, че познава кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Верка повярвала и започнала да дава пари, за да може да си закупи по-евтино общинско жилище.
"Идваше вкъщи с децата си и аз само й давах пари. Споменах й, че имам спестовна сметка. Изтеглих парите от нея и й ги дадох всичките. винаги и давах партие на ръка", разказва пред камерата на БТВ потърпевшата Верка. Теглила и кредити, като сумата, която дала на измамницата възлиза на 45 000 лева. Започнала да получава и имейли от името на Фандъкова и Борисов, като в някои от тях били допуснати правописни грешки. Едва тогава се усетила, че това е измама, но вече било късно. "Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде "оки”. Тя много обичаше да казва "оки”, в писмата на Бойко Борисов съшо е "оки”, разкри още Верка.
От Столична община и Министерски съвет категорично се разграничаха от изпратените мейли и заявиха, че с имената на Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов е злоупотребено и имейлите са фалшиви.
Жената, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София. Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председател.
Всичко това обаче е само на думи. Последните разкрития в държавата на телефонни измамници доведоха до извода, че те са закриляни от властта. Същото стана и с разпространители на наркотици. Никой значим престъпник не може да е такъв, без държавата да си затваря очите.
Т.е. твърде вероятно е действително гербери да стоят зад тази работа, и да им е позволено да го правят, което не е позволено другиму. Пробвайте вие да събирате пари (или суджук) от името на Бойко, и ще видите ГДБОП на 2-я час на вратата ви...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...