Adsense-top

Не са само 40-годишните Ф-16, купуваме и танкове за $3 млрд., за да остане Бойко на власт...

Очертава се скандалът с лобирането за бракуваните американски изтребители, да се окаже само върхът на айсберга.
Изборите, кампанията на ГЕРБ, и самото политическо решение Бойко Борисов да остане на власт, се оказват в замяна на сериозни инвестиции в старо американско оръжие. Както е известно, това е най-голямата възможна печалба, защото това оръжие отдавна е бракувано и стойността му е нула. Т.е. като платим "едни пари" за него, янките правят чиста печалба от тях.
Бойко силно се клатеше преди изборите, след съкрушителната загуба на президентския вот. Но с много американски кеш, съветници и най-вече - с политическа подкрепа от Посолството, той бе задържан на власт с крехко мнозинство.
Сега трябва да се отплаща.
За 40-годишните Ф-16 ще трябва да платим 1,5 милиарда евро, или около 2 милиарда долара.
Наши източници обаче ни съобщиха, че общата стойност на сделката е 5 милиарда долара. На толкова янките са оценили стойността на нов премиерски мандат на Бойко.
Така сега още 3 милиарда ще идат за оръжие - този път пенсионирани танкове от първото поколение "Ейбрамс", които са от 70-те години. Ще купим 300 такива машини, а обосновката ще е "руската заплаха". Изграждането на легендата за нея ще извършат американците. А ние ще ги платим по 10 милиона бройката - колкото е цената на няколко чисто нови руски танка от най-ново поколение.
Ако сделката не стане, Бойко пада преди Нова година, съобщиха нашите източници...

Г.Н.

1 коментар:

  1. Не трябва да става тази позорна зделка .
    Толкова измъчени пари за скрап
    Унищожиха армията ни най безмилостно

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...