Adsense-top

Валери: Пицата вече е "богато Калцоне", пенсионерите ще преядат с 3,8% към пенсиите...

Бюджет 2018 е богата, добре аранжирана пица тип "Калцоне". Така описа проектът с държавните пари за догодина вицепремиерът Валери Симеонов. Той направи това по време на тристранния съвет, на представители на правителството, бизнеса и синдикатите обсъждат бюджета за 2018 година.
По същото време пред вратите на Министерски съвет се провежда протестно шествие на синдикатите с искане за повече пари за заплати догодина.
За следващата година се предвижда разходите на държавата да се увеличат с почти 4,5 млрд. лева в сравнение с 2017 г. Минималната заплата ще стане с 50 лева по-висока и ще е 510 лв. от 1 януари, напомня bTV.
Актуализацията на пенсиите се залага в средата на годината с под 4 на сто. Това означава, че с 4% повече тесто в пицата, пенсионерите ще се почувстват драстично по-нахранени, сравнени с постната пица на Дянков.
В момента минималната пенсия е около 130 лв. Това означава, че ръст от 4% ще добави около 5 лв. към нея. Горе-долу колкото 1 пица, т.е. номинално възрастните хора получават наистина някаква "пица". Веднъж месечно, но получават...
Предвидени са и повече разходи за образование, здравеопазване и в социалната сфера. Залагат се  също увеличения на заплатите на учители, военни и полицаи.
Бизнесът се обявява категорично против автоматичното вземане на решение за увеличение на минималната работна заплата и административното увеличаване на минималните осигурителни прагове.

Източник: Днес.бг

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...