Adsense-top

Зловеща схема обезлюдява България! 38 лева детски – 3 лева едно пюренце! Браво, безродници!

Българските търговци с помощта на правещите се на слепи и глухи политици са на път да довършат и скопят  народа и да откажат и последната жена у нас да ражда.
В пресата бяха изнесени кошмарни цифри кое колко струва в ЕС и у нас.
И този път не става дума за бананите, портокалите, шоколада и други стоки, без които можем да оживеем, а за най-необходимото. Детските храни и дрешки!
Едни и същи бебешките пюрета са с 50 процента по-скъпи у нас, отколкото в Лондон. И близо 100 процента по-скъпи в сравнение с Берлин!
Адаптираното мляко за новородени кърмачета струва  с 60 процента повече  у нас, отколкото същото това мляко в Англия. Даже  и за памперсите броим  двойно повече в бедната ни държавица. При това едни и същи, от една и съща марка!
Бебешкото пюре на една и съща фирма в България се продава в хипермаркетите за 3 лв., а в Лондон  40 пенса, които се равняват на  90 стотинки.  Памперси в Лондон са по 18 долара за кашон, в който има  172 бройки, а в София  същото количество е на цена 70-80 лева.
Сами си направете сметката колко струва да отгледаш бебе в България и в една от най-скъпите страни в ЕС – Англия.
ТОВА БЕБЕШКО ЯКЕНЦЕ, ВТОРА УПОТРЕБА, СТРУВА 65 ЛЕВА!
Да не говорим за дрешките, ританките, камизолките, одеалцата, че даже и играчките.
Не може едни ританки, в които е вложен шепа плат, да са 15-20 лева, а едни дънки за възрасти – 10-15 лева.
Не може едни бебешки буйки и после обувчици да достигат стотачка, а маркови маратонки за възрастни също толкова, понякога и по-малко. А обикновените за възрастни да са 20 лева.
И има ли смисъл да изброяваме още?
Семейства тичат до Турция, Македония и Румъния да купуват храни и дрехи за децата си! Тези, които имат финансова възможност. А другите карат на втора употреба, събират стари дрехи от съседи и се справят, както могат.
Нали уж сме социална държава? Нали все още се грижим за народа?
Тогава кой стои зад този тотален геноцид?
И който се оправдава с пазарната икономика, този път да си завре тази икономика в…сещате се къде.
Държавата трябва да поставя някакви спирачки пред търговците. Колкото и да живеем в капитализъм, не живеем все пак в робовладелски строй, в който сме роби и на политиците и на алчните джамбази, които си слагат каквито цени си поискат.
Никой не може да ни излъже, че световноизвестните фирми продават стоките си само на България по-скъпо. И няма кой да повярва!
Всичко е в ръцете на вносителите и на търговците по веригата. И понеже във всяка верига има нанизан по поне един политик, кум, сват или братовчед, печалбата се дели между  много хора и затова надценките са кошмарни.
И тук е мястото на държавата. Да перне през ръцете алчните търговци.
Но как да ги перне, като са нанизани и навързани като свински черва? И държавата – това са те!
Затова не се чудете, че българката не ражда деца, не се изумявайте, че майки ги хвърлят в контейнера, ако случайно забременеят. Или ги душат в багажника.
Държавата ни докара дотам!
38 лева детски – 3 лева едно пюренце.
Как да не врътнеш?
Абортите се увеличиха тройно, изоставените деца четворно.
А убийците на бъдещото поколение на България са там горе!
Алчни, арогантни, недосегаеми!
Ще им простим ли и този грях?
Народе?….

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...