Adsense-top

Строим стадион с 38,000 места, в село с 229 жители, плащаме 210 млн. лв... гарантирано от ГЕРБ

 
Село Ботуня е с население 229 души и се намира в община Криводол между Враца и Монтана.
Стадионът ще бъде изпълнен по всички критерии за безопасност. По план трябва да побира 38 500 души, като ще включва две по-малки спортни зали, фитнес център и съблекални под трибуните, както и административна част. В района на стадиона са предвидени два паркинга: един за леки автомобили и един за автобуси. Планирано е парково облагородяване в района стадиона на територия от 120дка.
Строителството на стадиона трябва да започне в края на зимата, като най-цитираната дата за начало на строителството е 1 Март. Дейностите по изграждането на стадиона по проект ще продължат 2 години и 3 месеца, а цената за изпълнение е 105млн. евро. Финансирането ще се поеме както следва:
30 000 000Е се поемат пряко от държавния бюджет
15 000 000Е финансиране по програма за развитие на спорта от ЕС
60 000 000Е заем със срок на изплащане 8 години и преференциална годишна лихва от 6%
Строителството на стадиона ще бъде първата от серия инвестиции в спортната инфраструктура на страната. подобни проекти за същите стадиони ще бъдат изградени общо в 18 малки населени места в следващите 11 години до 2028г.

ГН

3 коментара:

 1. Тия сайтове за фалшиви новини и руска пропаганда изтрещяха тотално

  ОтговорИзтриване
 2. Много сте простички... не виждате ли името на сайта - gudelnews (gudel news) - сами си извадете изводи, не да се правите на умници. Държава пълна с глупаци...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Именно.

   Блогърът пише за сайта си:
   "Гъдел Нюз е блог за новинарско фентъзи на Великия ум - самоук и гениален български писател от началото на 21 век. Тук се публикуват новините, каквито биха били, ако зависеше от един умерено луд, с богато въображение. Не се "връзвайте", забавлявайте се. Това е целта на художествената измислица - да ви доставя удоволствие, а не да ви информира и с това да ви ядосва... :)".

   Изтриване

Кажете си мнението...