Adsense-top

Добруджа въстава, ГЕРБ тайно разрешили шистовия газ, за да вземе Бойко 300 млн.

 
Жители на община Генерал Тошево излизат на протест срещу намерението за добив на природен газ в района.
Общинските съвети в Генерал Тошево и Добрич също се обявиха против инвестиционното намерение, съобщи БНТ.
И днес продължават обществените обсъждания, а протестът е насрочен за 28 октомври. Тогава земеделци заплашват да блокират пътя от Кардам към границата за Румъния с тежка техника. Хората се притесняват сондажите да не замърсят природата.
Атанас Атанасов член на инициативния комитет заяви:
"Огромни са притесненията ни, тъй като това, което предстои, е инвестиционно намерение на "Русгеоком". И докладът за оценка на въздействието на околната среда и водите има много притеснителни факти. И съществува според нас огромни рискове да бъде замърсена природата, да бъде унищожена природата, да бъде замърсена водата, която ползваме и това да обезлюди региона. Желанието на "Русгеоком" е да получат концесия за 35 години, да се направят 41 сондажа на територия, която е известна само с нейното земеделие, с чистата природа, с богатите почви. Рискът не си струва - един корпоративен интерес да рискува живота и бъдещето на хората в Добруджа. Ние сме абсолютно неравнопоставени, затова че ние трябва да се подготвим като граждани в рамките на 1 месец, съгласно наредбите за провеждане на ОВОС-а, докато екипът, който е срещу нас и е от специалисти, го е правил този доклад в продължение на две години.
Мисля, че има достатъчно доказателства, че този доклад е манипулиран и той е само, за да мине през регионалната инспекция на околната среда и водите. На 22 октомври ще има моторно и автомобилно шествие до границата. На 28 октомври земеделците ще излязат не само от Генералтошевска община, а от цялата област - ще излязат на основния път, който е на границата с Румъния, ще затворят границата, за да покажат нашата огромна воля да не допуснем това да се случи на наша територия."
Според непотвърдени слухове, цялата работа около шистовия добив е заради 300 милиона, които управляващата партия е получила като "дарения". Заради тия пари, ще се съсипе житницата на България за десетилетия напред.

Източник: Дир.бг, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...