Adsense-top

Над 200 апартамента и къщи в София заграбени от бандата на Мартин Нотариуса

Над 200 апартамента и къщи в София заграбени от бандата на Мартин Нотариуса
Грандиозна престъпна схема за заграбването на престижни имоти в София с участието на висшестоящи полицаи е разследвана от Специализираната прокуратура и от Инспектората към МВР.
За далаверата пише „Уикенд”, като се позовава на представител на държавното обвинение.
Информацията е потвърдена и от наследници на починал пенсионер, от когото дръзката организирана банда за имотни измами е задигнала с фалшиви документи апартамент на столичния булевард „Витошка”.
Начело на престъпната организация стои представящия се за адвокат чевръст измамник Мартин Божанов – Марто Нотариуса, прочул се като първия клиент на комисията за конфискация на незаконно богатство „Кушлев”. През далечната 2008 г. комисията „Кушлев” отне имущество за 430 000 лева от Божанов, след като той е осъден за измама с имоти.
Девет години по-късно Мартин Нотариуса отдавна е забравил за казуса с конфискуваните му имоти, тъй като е начело на могъщен престъпен синдикат, специализирал се в заграбването на апартаменти и имоти на възрастни хора в София. Скандалният измамник е забъркан в кражбата на над 200 апартамента и къщи в столицата, но все още е на свобода, макар срещу него да се водят рекордните 17 дела за имотни измами.
Неотдавна срещу Мартин Нотариуса и свитата му, сред които и действащи ченгета, е стартирало ново разследване във връзка с имотите и наследството на ликвидирания варненски контрабандист Борислав Манджуков. Смята се, че чрез фалшиви документи топ измамникът Божанов се е домогнал до част от авоарите на Манджуков.
Бандата за имотни измами действа по добре отиграна схема. Важна брънка в мафиотската организация е кумът на Мартин Божанов, ченгето от Икономическа полиция Петър Илиев – Пинокио. Той, заедно с още двама полицаи – Мирослав Иванов и Станимир Манолов, са уличени от Инспектората към МВР, че вадят неправомерно от общинската администрация БДС-удостоверения за наследници.
„Когато установят, че все още жив възрастен човек или наскоро починал пенсионер от София няма наследник, Мартин Нотариуса и полицаите, които работят с него, прехвърлят имотите с фалшиви пълномощни. Те се издават от кантората на адвокат с малко име Калин”, твърдят ужилени от бандата за имотни измами столичани.
През последния месец, когато Мартин Нотариуса е информиран от корумпирани ченгета, че е обект на разследване от страна на Специализираната прокуратура за стотици имотни измами, той наема като своя действаща охрана полицаи, които се движат с автомобил „Форд” със син буркан. Ченгетата започват да притискат свидетели да оттеглят показанията си срещу Мартин Нотариус. Други ужилени от боса на имотните измами пък директно са викани в Икономическа полиция от кума на измамника Петър Илиев – Пинокио, който ги заплашва със серия от проверки и даже арест, ако не оттеглят показанията си срещу него.
В схемата на Мартин Божанов – Нотариуса участват и двама съдии и няколко прокурори, като един от обвинителите е заснет няколкократно в заведение в близост до Румънското посолство, собственост на имотния измамник. Имената на прокурорите и съдиите, участващи в престъпните схеми на Мартин Нотариуса са засекретени.
Отговорник за контактите с магистрати в бандата на Мартин Нотариуса е дясната му ръка Ники Прасето. Сред най-скандалните случаи на имотна измама, сътворена от дръзката банда на Мартин Божанов, е случай отпреди година и половина със 74-годишна баба. Старицата е собственичка на няколко магазина на улица „Фритьоф Нансен” срещу НДК. Бабата набързо е омъжена за шофьора на измамника с цяла папка фалшиви документи, без дори да знае кой е младоженеца. След като жената умира, имотите й се озовават в ръцете на престъпната задруга. Наглата банда продава жилищата за над 2,5 милиона лева, а истинските наследници остават с пръст в уста.
В друг случай професор, който живее от години в Америка, се оказва прецакан с имот за над 1,5 милиона лева. Когато се прибира в България, ученият научава, че е продал къщата си на улица „Вишнева”. Към днешна дата професорът е един от малкото свидетели срещу Мартин Нотариуса и бандата му, тъй като човекът наел детективи, за да научи кой и по какъв начин е задигнал къщата му и впоследствие я е препродал. Ученият е принуден да се движи с охрана, тъй като се страхува, че бандитите могат да посегнат и на живота му.
„Схемите на Мартин Нотариуса и бригадата му от ченгета и адвокати са колосални. Става въпрос за над 200 заграбени имоти в цяла София, както и парцели в Панчарево, Драгалевци, Бояна и други престижни квартали. Нотариуса действа в тандем с мафиот, разследван за ДДС измами”, разкрива столичен полицай.
Според думите му, Мартин Божанов ще бъде арестуван всеки момент, тъй като доказателствата са безспорни. До края на годината ще стартира ново мащабно дело за имотни измами, сътворени от него и бандата му.

Източник: nbox.bg

1 коментар:

  1. Имотната мафия действа още при старта на подмяната,когато съдебната система и нотариусите бяха предимно от бивши ченгета,завършили милиционерско право в Симеоново,верни на БКП-БСП комунисти!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...