Adsense-top

20 от 24-те часа на Валери изтекоха, никой не се е извинил...

 
Валери Симеонов се намира само на 4 часа от политическото си самоубийство. Тогава ще трябва да реши или да подаде оставка, защото няма да заведе никакви дела срещу медии, или ще трябва да ги заведе и да въвлече цялата власт в обречена война с медиите.
И в двата случая, скоро след това ще загуби поста си.
Припомняме, че вчера, докато всички очакваха да се извини за случилото се в интервюто на Виктор Николаев, вместо това излезе един статус във Фейсбук, заедно с официално прессъобщение от Министерския съвет. В тях Симеонов даде 24 часа да му се извинят БНТ, БНР, бТВ и Нова ТВ. Ако не го направят, ще ги съди.
Засега обаче няма никакви признаци някой да се готви да се извинява. Нещо повече - дори водещи журналисти се появиха и отрекоха самата идея медии да се извиняват на политици. "Да оставим да изтече крайният срок, нека видим какво ще стане" - предложи например Георги Милков от БНТ в студиото на Нова ТВ.
Като цяло правителството изглежда обречено след серията от шуро-баджанашки и корупционни скандали. Заяжданията с медиите са опит на болния сам по-бързо да доведе до край мъките си...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...