Adsense-top

В четвъртък започва делото на Елена Йончева срещу Борисов и ГЕРБ, тя иска 20 000 леваНа 12 октомври 2017г. (четвъртък), от 10:00 часа, зала 34, в сградата на Софийски районен съд (СРС), бул. „Цар Борис III“, № 54, ще бъде разгледано в открито съдебно заседание гражданско дело № 18039/17г. по описа на съда. Делото е образувано по постъпила искова молба на Елена Йончева, с която срещу Бойко Борисов и Политическа партия ГЕРБ са предявени искове с правно основание чл. 45, ал.1 ЗЗД и чл.49, вр. чл.45, ал.1 ЗЗД, за солидарно плащане на сумата от 20 000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди, за които Йончева твърди, че са причинени от твърдения на Борисов, направени на 10.03.2017г., в гр. Бургас и на 12.03.2017г., в гр. Варна. Това съобщиха от Софийския районен съд. 
Повод Йончева да се почувства оклеветена са думите на Бойко Борисов по време на предизборно събитие на 10 март: "Бяхме принудени да платим милиони за интервютата на Елена Йончева". Те пък бяха провокирани от обвинения на бившата журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране. 
Тогава, по повод заканата на Йончева, че ще го съди за клевета, Борисов обяви чрез профила си във Фейсбук: "С удоволствие ще участвам", а пред медии коментира, че ако се стигне до дело – и финансовите министри, и шефовете на разузнаването при неговото и при управлението на Сергей Станишев трябва да бъдат призовани в съдебната зала, припомня БНР. 
Как ще протече делото, ще преценява съдебният състав в четвъртък. От лаконичното прессъобщение на Районния съд става ясно, че Елена Йончева иска от Бойко Борисов и ГЕРБ сумата 20 000 лева, представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...